- Primii elevi care vor beneficia de prevederile noii legi in ce priveste ciclurile scolare vor fi cei care incep clasa a IX-a in anul scolar 2012-2013.
- Potrivit noii legi, fiecare copil roman va incepe scoala la sase ani printr-un an pregatitor, iar clasa a IX-a va intra in ciclul gimnazial pentru elevii care incep clasa a cincea in 2011-2012.
- Pentru cei care intra in clasa a V-a in anul scolar 2011-2012, admiterile la liceu si bacalaureatul vor fi modificate. Bacalaureatul se va da din probe transdisciplinare, ceea ce inseamna cu nu vom mai avea separarea intre materii, ci o proba de stiinte cu aspecte legate, spre exemplu, de biologie, fizica, chimie.
- Intrarea la liceu va tine cont de portofoliul elevului in proportie de 70%, iar 30% va fi reprezentat de examenul de admitere specific fiecarui liceu
- Potrivit Legii Educatiei, un elev va petrece la scoala, saptamanal, maximum 20 de ore la ciclul primar, 25 de ore - la gimnaziu si 30 de ore la liceu.
Acestea sunt doar cateva dintre prevederile noii legi...Daca ele aduc ceva bun pentru elevii din Romania se va vedea in timp.Ca o parere personala, eu unul cred ca o lege a educatiei trebuie sa ramana neschimbata multi ani de zile.In felul acesta lumea se obisnuieste cu ea si ii intelege cat mai bine regulile.Doar ca pentru ca o lege de tipul acesta sa fie acceptata de catre toata lumea trebuie ca ea sa aiba acordul tuturor partidelor, al sindicatelor si al organizatiilor care se ocupa de invatamantul romanesc.In momentul in care doar un grup de partide doreste sa isi impuna punctul de vedere sfidand atat celelalte forte politice cat si organizatiile din invatamant, este cat se poate de clar faptul ca legea respectiva nu va avea decat o durata de timp scurta in care va fi aplicata...Pana la viitoarele alegeri...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu