marți, 9 octombrie 2012

Adepţii disciplinei Religie reacţionează după atacuri succesive


Câteva oragnizaţii non-guvernamentale, printre care fundaţii pentru drepturile familiilor şi asociaţii ale meşterilor populari îşi manifestă îngrijorarea faţă de atacurile împotriva predării religiei în şcoli.
Aceste ONG-uri au scrisoare trimis o scrisoare ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, în care atrag atenţia asupra atacurilor „ateilor militanţi Mircea Toma şi Emil Moise” împotriva predării religiei în şcoli, „atacuri camuflate sub diverse motive umaniste”
Reprezentanţii societăţii civile consideră că „grija faţă de sănătatea psihică a elevilor este o diversiune a unor grupări care urmăresc marginalizarea actului de credinţă în societate şi o agendă seculară agresivă.”
Semnatarii scrisorilor contestă şi modul în care se încearcă intimidarea directorilor şcolilor:
„Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativă, de inspiraţie bolşevică, de intimidare a directorilor de şcoli, ameninţaţi cu plângeri penale pentru vini închipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim să vă informăm şi vă rugăm să transmiteţi celor vizaţi că vă oferim asistenţă juridică gratuită prin juriştii şi avocaţii noştri. De altfel, vă reamintim că în urmă cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o încercare de îndepărtare a simbolurilor religioase din şcoli, coordonată de aceleaşi persoane, cu sprijinul unei instituţii a statului (Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării). Spre meritul comun, ministerul pe care îl conduceţi şi organizaţiile noastre au reuşit contracararea în instanţă a acestui atac.”
Printre semnatarii acestei scrisori se numără Asociaţia Provita, Alianţa Familiilor din România, Asociaţia Meşterilor Populari din Bucovina şi Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti din Alba.
Considerând că poporul acesta îşi legitimează originea şi fiinţa şi prin credinţă sunt de părere că studiul religiei în şcoli nu este foarte nociv, câtă vreme tinerii dovedesc tot mai des cât de mult s-au îndepărtat de valori, buna-cuviinţă şi nu stiu sa traseze delimitările concrete intre bine şi rău.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu