miercuri, 12 iunie 2013

Băsescu: Sistemul de educaţie e ineficient, corupt, cu dascali slab pregatiţi

Traian Basescu a afirmat, vineri, la întalnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că sistemul de educaţie românesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, iar majoritatea dascălilor sunt foarte slab pregătiţi.
Traian Băsescu a fost întrebat de unul dintre participanţi care sunt, in opinia sa, valorile care lipsesc sistemului de educaţie românesc.
"Multe valori lipsesc sistemului de educaţie românesc. Prima şi cea mai importantă este eficienţa", a răspuns şefului statului.
El a arătat că, în general, foarte mulţi absolvenţi au nevoie de cu totul altceva decât ceea ce au invăţat in facultate, deoarece "cursurile sunt imbătrânite", iar cercetarea universitară nu este deloc convingătoare.
"La noi cursurile sunt extrem de vechi, neaduse la zi, se citeşte foarte puţin la nivelul dascălilor. Primul lucru e diferenţa uriaşă între ce se predă în sistemul nostru de educaţie, in mod deosebit in universităţi, şi ce ai nevoie dupa ce termini", a adăugat Băsescu. În opinia sa, "fundamental greşit" in sistemul de educaţie românesc este si "lipsa de exigenţă".
"In goana de a obţine studenţi peste numărul de locuri, universitaţile de stat au coborât nivelul de exigenţă la admitere dincolo de orice limită", a exemplificat Traian Basescu.
"Un alt lucru care ne lipseşte: moralitatea in educaţie. „Corupţie foarte multă de la şcoala generală, la liceu şi pe urmă la universitate", a continuat şeful statului.
Cu toţii ne întrebăm curioşi de unde, oare, ştie domnul preşedinte despre toate acestea? Despre corupţie... ne putem da seama, că doar am trăit pe-aici în ultimii ani... însă despre pregătirea profesorilor, despre cărţile pe care le citesc dumnealor... sau poate s-o fi duelat cu vreun dascăl în liste bibliografice „net inferioare” faţă de ale dumnealui?!?

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu