luni, 26 august 2013

Azi încep probele scrise ale examenului de BACALAUREAT – sesiunea august 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut duminică, 25 august, o videoconferinţă, cu toţi inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi, președinţii şi vicepreședinţii comisiilor de examinare şi de evaluare din cadrul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului 2013. La videoconferinţă au participat şi reprezentanţii sindicatelor din învăţământul preuniversitar, ai asociaţiilor de părinţi şi ai Consiliului Naţional al Elevilor. 
În cadrul ședinţei, ministrul a discutat două teme de interes - desfăşurarea şi organizarea examenelor scrise din cadrul sesiunii de Bacalaureat, care debutează, luni, 26 august, cu proba la Limba și literatura română, şi măsurile luate de Guvernul României în privinţa transportului elevilor navetiști. 
Ministrul Remus Pricopie a reiterat cerinţa sa de a avea un Bacalaureat corect, subliniind obligațiile legale şi morale pe care fiecare şi le asumă - de la reprezentanţii ministerului până la cadre didactice, elevi şi părinţi. 
Ministrul Educaţiei Naţionale i-a informat pe cei prezenţi că Guvernul va adopta, în cursul acestei săptămâni, o Hotărâre de Guvern prin care se va reglementa plafonarea preţului acceptat pentru decontare pentru transportul elevilor navetişti. Măsura vine ca urmare a abuzurilor pe care unii transportatori le-au comis, stabilind tarife exorbitante pentru abonamentele lunare. În acest sens, un abonament lunar pentru un traseu de 3 km poate ajunge de la doar 15 lei la 166 de lei în timp ce pentru un parcurs de 50 de km preţul poate urca de la 42 de lei la 491 de lei. Ministrul Educaţiei a reamintit că, în vederea rezolvării situaţiei elevilor navetiști, Guvernul a mai alocat, în 2013, 76.000.000 de lei pentru achiziţia a 600 de microbuze şcolare.

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu