luni, 5 august 2013

Rezultate titularizare 2013

Tocmai s-a încheiat o săptămână de suspans şi aşteptare pentru cei care au susţinut marţi, 30 iulie, examenul naţional de titularizare. Astăzi, plini de emoţie, candidaţii îşi vor cunoaşte rezultatele mult aşteptate.
Examenul de titularizare este o testare cu grad ridicat de dificultate care face trecerea spre un nou statut pentru cadrul didactic. Acela de profesor titular. O primă condiţie pentru aspirantul la titlul de PROFESOR TITULAR este aceea de a obţine o notă mai mare sau egală cu 7,00. Însă odată cu nota nu se obţine şi titlul, ci acesta se conferă în funcţie de posturile titularizabile pentru fiecare disciplină. Concurenţa devine cu atât mai acerbă în condiţiile în care posturile pentru fiecare disciplină sunt uneori numărabile pe degetele de la o mână.
Contestaţiile se pot depune conform calendarului şi metodologiei privind mobilitatea personalului didactic din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2013-2014 aprobată prin ordinul nr. 3104/30 ianuarie 2013, azi 5 august şi mâine 6 august la inspectoratele şcolare. Rezultatele finale se vor afişa joi, 8 august.
Posturile se repartizează în funcţie de disciplină şi de nota obţinută la examen în şedinţă publică.
Aşadar, cei care au susţinut anul acesta examenul de titularizare şi au obţinut o notă favorabilă, nu vor încheia aici şirul emoţiilor privind ocuparea unui post didactic, ci acesta va continua cu şedinţele publice până la primirea deciziei finale.
Succes şi răbdare, tuturor combatanţilor!!!


Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu