miercuri, 23 octombrie 2013

Studenţii români pot accesa in continuare programul de burse Fulbright

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat marţi, 22 octombrie, la Departamentul de Stat de la Washington, continuarea Acordului între Guvernul Statelor Unite ale Americii şi Guvernul României privind schimburile educaţionale şi academice administrat de Comisia Fulbright Româno - Americană. Durata acordului este de 10 ani, de la data intrării sale în vigoare, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru încă 10 ani. 
În România, Comisia Fulbright Româno - Americană oferă cetăţenilor români burse de studiu şi de cercetare în universităţi de prestigiu din SUA, iar cetăţenilor americani burse de studiu şi de cercetare în universităţi româneşti de renume. Pentru cetăţenii români bursele se adresează studenţilor, la orice tip de program de studiu şi la specializări diverse, profesorilor, dar şi managerilor din mediul public şi privat. 
Până acum, inclusiv anul universitar 2013-2014, potrivit datelor, totalul beneficiarilor burselor Fulbright se ridică la 3.062, dintre care 2.020 români şi alţi 1.042 americani. Anual, iau parte la program aproximativ 10 profesori români şi tot atâţia americani, care predau şi/sau participă la proiecte de cercetare. Tot aproximativ 10 studenţi americani şi români iau parte la programele Fulbright Student, vizând studii masterale, cercetare în diverse domenii sau predarea limbii engleze. 
Programul Fullbright este un program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale, desfăşurat de SUA în toată lumea, încă din 1946, la iniţiativa senatorului William Fulbright. Programul este coordonat, în SUA, de către Biroul Afacerilor Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat. 
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, se află, în perioada 20 - 24 octombrie, într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Ministrul face parte din delegaţia condusă de Primul-ministru, Victor Ponta.

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu