vineri, 4 iunie 2010

Judecatorii protesteaza impotriva reducerilor salariale...

Magistraţii timişoreni susţin că fundamentarea legală a masurilor de reducere a salariilor si pensiilor angajaţilor din sistemul bugetar prin invocarea dispoziţiilor art. 53 din Constituţia României este eronata, iar în cazul măsurii de desfiinţare a pensiei de serviciu a magistraţilor se încalcă dispoziţiile constituţionale şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.
„Judecătorii Curții de Apel Timișoara au decis să salute și să susțină Programul de măsuri urgente privind apărarea independenței puterii judecătorești și a dreptului cetățeanului la un tribunal independent, propus de Asociația Magistraților din România", a declarat judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.
Judecătorii timişoreni au hotărât să mandateze Asociațiile profesionale ale magistraților din România să înainteze către fiecare grup parlamentar declaraţia care conţine poziţia corpului profesional al magistraţilor, cu solicitarea de a ţine cont de părerea magistraţilor la momentul la care parlamentarii îşi vor da votul asupra moţiunii de cenzură ce s-a anunţat public că va fi depusă în procedura parlamentară de asumare a răspunderii Guvernului.
S-a decis sa se amâne stabilirea unei alte forme de protest , considerându-se că este prematură la acest moment, în raport cu calendarul anunțat pentru votarea în Parlament a proiectelor de legi, respectiv parcurgerea procedurii prevăzute de inițierea moțiunilor de cenzură precum și a controlului de constituționalitate ce va fi efectuat de Curtea Constituțională a României.
Dupa cum se vede si judecatorii se pregatesc de proteste.Cred ca va amintiti ca anul trecut au protestat intr-un fel aparte impotriva Legii Salarizarii Unice.Au lungit procesele si au dat termene cat mai lungi.Cu siguranta ca nici acum nu vor lasa lucrurile la mana guvernului.Imi amintesc ca atunci, in urma acelor proteste, guvernul nu prea s-a atins de veniturile lor.Mai ales de sporuri...
Sincer sa fiu, va fi greu de crezut ca acest guvern va reusi sa puna in practica aceste masuri.Si oricare guvern din partea PDL-ului.Singura solutia acum ar fi un guvern de uniune nationala care sa aiba sustinerea populatiei.Nu putem ca noi sa fim de acord sa strangem cureaua si peste doua zile sa apara in presa ca oficialitatea X a facut iar o afacere cu statul din care a castigat o suma mare de bani.
Dar eu mai cred ceva...legat de motiune.Cred ca aceasta va trece, sprijinita de care parlamentari de la PD-L.De ce? E relativ simplu.Cred ca va amintiti ca Basescu si Boc vor sa injumatateasca numarul de parlamentari.Ce ati face Dvs daca ati fi un parlamentar oarecare de la PD-L? Ati vota acum pentru caderea guvernului si impingerea tarii la alegeri anticipate?Pe varianta de acum, cu doua camere... Sau ati astepta pana la alegerile din 2012 stiind insa ca nu veti mai avea loc pe lista candidatilor PD-L din cauza reducerii numarului de parlamentari? Ca sa nu mai spun ca, atunci, in 2012, la cat de "incrancenati" sunt acum impotriva populatiei, e posibil ca PDL-ul sa nu mai intre in parlament...

Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu