Legea Pensiilor ar putea trece prin asumarea raspunderii, la pachet cu Legea salarizarii si Legea Invatamantului, in cazul in care va fi respinsa de Curtea Constitutionala (CCR), a declarat la Targu Mures, ministrul Mediului Laszlo Borbely.
"S-a intrat in impas cu legea educatiei, solicitam ca Legea educatiei sa fie adoptata prin asumarea raspunderii, am putea sa o gandim la pachet cu legea unica a salarizarii. Avem nevoie de ambele pe baza careia sa porneasca anul viitor anul scolar fara carpeli, nu cu ordin al ministrului, sa stie profesorii ce sa faca. Daca CCR respinge Legea pensiilor, am putea sa o punem la pachet cu celelalte doua legi... Legea pensiilor trebuie sa fie votata intr-o forma sau alta. Va trebui pusa la pachet la asumarea raspunderii. Din cate stiu exista trei procese castigate de doamne care au spus ca nu este corect sa iasa mai repede la pensie decat barbatii Nici noi nu suntem de acord cu toate prevederile. Asa e in politica, faci un compromis. Vedem ce decide CCR", a aratat ministrul Borbely.
Dupa cate se stie PNL si PSD au depus joi, 23 septembrie contestatie pe Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Costitutionala, sustinand in sesizare ca nu au fost respectate procedurile si incalcarea mai multor articole din Constitutie.
Asadar UDMR-ul solicita guvernului asumarea raspunderii pentru Legea Educatiei.Este cat se poate de evident faptul ca se doreste de catre acest partid ca incepand de anul scolar viitor in zonele in care maghiarii sunt majoritari, disciplinele istorie si geografie sa fie predate in limba maghiara.Cu manualele facute de ei , care probabil ca nu vor coincide cu cele in limba romana din punctul de vedere al continutului.
''Şi PDL e conştient că nu putem avea o reformă în învăţământ fără această lege, de exemplu la descentralizarea care e necesară - nu putem să lăsăm pentru un an în ceaţă tot învăţământul. Deci, din acest punct de vedere, noi am fi de acord şi am propune chiar o asumare a răspunderii'', a susţinut Borbely în cadrul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU).
Acesta a arătat că UDMR va propune, luni, în cadrul coaliţiei, ca în două săptămâni să se facă o analiză a ceea ce s-a realizat din programul de guvernare.
“Rămânem la guvernare în cazul în care, evident, ceea ce ne-am propus în programul de guvernare, în cadrul coaliţiei, se va îndeplini. E clar că e un an foarte greu, dar nu trebuie să uităm nici acele legi care ţin şi de comunitatea maghiară”, a adăugat el.
De asemenea, vicepremierul Marko Bela, preşedinte al UDMR, a declarat că nu este în situaţia să spună că trece în opoziţie, dar se poate ajunge la aşa ceva "chiar în timp scurt", întrucât partenerii de coaliţie sunt "în derivă".
Asadar, UDMR-ul ameninta ca daca nu le sunt satisfacute conditiile trec in opozitie.Este interesant cum va proceda PDL-ul in aceste conditii, pentru ca acceptarea predarii istoriei si geografiei in limba maghiara in zonele locuite de catre acestia, va crea cu siguranta multe discutii controversate in opinia publica din Romania.Doar ca, asa cum spunea liderul maghiar, "partenerii de coalitie sunt in deriva"...Sa aiba vreo legatura aceasta "deriva" cu "batranul matelot"?
Cu siguranta ca da...Si, ca sa fiu mai sincer, eu cred ca liderul maghiar a fost foarte indulgent atunci cand a folosit cuvantul "deriva" pentru partidul aflat acum la putere.Parerea mea este ca PDL-ul chiar a "intrat la apa"...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
vineri, 1 octombrie 2010
Legea Pensiilor ar putea trece prin asumarea raspunderii, la pachet cu Legea salarizarii si Legea Educatiei...
Etichete:
Laszlo Borbely,
legea educatiei,
Marko Bela,
PDL,
UDMR
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu