Votul "eronat" al parlamentarilor PDL este un exemplu al politicii "disfuncţionale" din România, unde legile par adeseori concepute cu câteva minute înaintea votului parlamentar şi unde se ţine prea puţin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar, comentează pe blog The Economist, citat de Mediafax.
Pare o glumă de 1 Aprilie, începe comentariul publicat pe blogul "Eastern approaches"şi intitulat "Cum nu se conduce o ţară", adăugând că parlamentarii din cadrul partidului de guvernământ (PDL), inclusiv miniştrii, au votat pentru scăderea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 500 de euro (2.000 de lei), după ce Guvernul a mărit TVA cu doar câteva luni înainte, în cadrul unui acord cu FMI.
"Dar această ultimă gafă se încadrează în tradiţia obositoare de proces politic disfuncţional în România, unde legile par adeseori schiţate cu câteva minute înaintea votului parlamentar, ţinându-se prea puţin cont de strategia pe termen lung sau de impactul financiar", comentează The Economist.
O evaluare a structurii guvernamentale din România, realizată de Banca Mondială vorbeşte despre o "prevalenţă a luării de decizii ad-hoc" şi critică "folosirea frecventă" a ordonanţelor de urgenţă care ignoră legile aprobate de Parlament. În pofida planurilor anunţate, în urmă cu cinci ani, de a măsura rezultatele în loc de planuri, nu s-a făcut nimic. De asemenea, acesta denunţă absenţa ierarhizării politicilor şi faptul că "legile sunt aprobate de obicei fără finanţare adecvată".
Cu o economie încă recesiune şi un al doilea împrumut de la FMI negociat la Bucureşti, această ultimă gafă alimentează apelurile la demisia Guvernului, pe fondul moţiunii de cenzură ce urmează să fie supusă votului Parlamentului miercuri, conchide publicaţia.
Greşeala colectivă din Parlamentul României a apărut într-o serie de publicaţii străine. Un articol publicat de AP, cu titlul "Taxe micşorate din greşeală", a fost preluat de mai multe site-uri internaţionale. MSNBC.com, CBS News, Les Echos, Le Courrier des Balkanssunt doar câteva dintre titlurile presei străine care au taxat votul din Parlamentul României.
De altfel, în ultimul an, România şi-a tot făcut apariţia inedită în presa străină. De la pantofii cu toc donaţi de Elena Udrea sinistraţilor şi ironiile abătute asupra frunzei plagiate din logo-ul turistic, la scandalul imigranţilor şi declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care au aprins indignarea tabloidelor britanice, dar şi a publicaţiilor franceze.
Sursa www.mediafax.ro
Ar mai fi ceva de spus? Probabil ca nu, "gafa" parlamentarilor PDL pare ca a umplut paharul si in exteriorul tarii.Ce nu inteleg actualii guvernanti este ca pe langa faptul ca sunt incompetenti sunt si penibili.Nu stiu de ce in Romania pare ca nu exista notiunea de "demisie de onoare".Atunci cand esti incapabil si prin felul tau de a conduce nenorocesti o tara intreaga poate ca cel mai bine este sa iti dai demisia.In felul acesta oamenii vor intelege ca nu poti sa iti depasesti limitele si poate ca te vor aprecia.Dar sa te cheme Boc si sa te incapatanezi sa conduci fara sa ai habar un guvern si o tara, inseamna pe undeva si o lipsa de bun simt.Sa accepti la nesfarsit toate criticile si toate dovezile evidente despre incapabilitatea ta si sa ramai cocotat pe scaun este o lipsa de demnitate.Pentru Boc si ai lui o sa vina odata si odata nota de plata...Si cu cat aceasta nota de plata va fi mai tarziu cu atat sansele PDL-ului de a mai intra in Parlament vor fi tot mai reduse.
Am citit ca la mitingul de miercuri legat de motiunea de cenzura vor fi prezenti peste 80000 de oameni.Toti impotriva actualului guvern...Evident ca cei de la putere vor spune ca 80000 de oameni sunt nesemnificativi la nivelul intregii populatii.Doar ca ar fi bine pentru Basescu si Boc sa nu incerce sa scoata toata populatia in strada.Ceausescu a facut-o si chiar nu i-a fost bine...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
VESTEA BUNA este ca inca ne mai considera O TARA
RăspundețiȘtergere