duminică, 15 ianuarie 2012

Conform unui ordin al ministerului, de maine ar trebui sa se intre in scoli doar pe baza legitimatiilor de pontaj...

Nu stiu daca va mai amintiti de celebra “Foaie de parcurs” de la inceputul acestui an scolar.Acolo se prevedea ca de la inceputul semestrului al II-lea, accesul in scoli atat pentru elevi si profesori se va face pe baza unui sistem de pontaj de genul celui din fabricile lui Nicolae Ceausescu.

Foaia de parcurs prevedea măsuri concrete care să fie aplicate în cadrul fiecărei şcoli, cu accent pe învăţământul liceal şi profesional. Măsurile concrete trebuiau adaptate la nivelul fiecărei şcoli, directorii fiind primii responsabili de prevenirea, monitorizarea şi reducerea absenteismului. Începand cu semestrul al II-lea elevii şi profesorii trebuiau sa aiba legitimaţii cu care sa ponteze fiecare intrare şi ieşire din şcoală, toate absenţele urmând să fie raportate lunar la Ministerul Educaţiei. „Fiecare unitate de învăţământ va avea propriul sistem de pontaj. Elevii vor avea legitimaţii cu care vor ponta fiecare intrare şi ieşire din şcoală. La fel şi profesorii. Ministerul nu se ocupă de aceste legitimaţii. Sistemul de pontaj este unul foarte simplu şi foarte ieftin“, spunea atunci secretarul de stat Oana Badea.

Ca sa fiu sincer, nu prea am auzit de scoli care sa implementeze acest sistem de pontaj asa ca masura aceasta poate fi considerata “moarta din fasa”.Mai ales ca, in contextul miscarilor de strada actuale indreptate impotriva actualului regim, o masura de genul acesta ar inflama si mai mult spiritele.

Probabil ca cei care au elaborat acest ordin inghit acum in sec si asteapta sa treaca “valul de proteste” doar ca, in zona educatiei, adevaratele nemultumiri abia de acum incep.Se stie ca din toamna trebuie sa functioneze clasa pregatitoare doar ca nu exista nici spatii, nici profesori si nici o metodologie pentru a se aplica aceasta masura.Cum vor rezolva aceasta situatie cei de la minister fara sa-i nemultumeasca si mai mult pe parinti chiar nu imi dau seama.Se stie si faptul ca incepand cu luna ianuarie toate cheltuielile dintr-o scoala ar trebui sa fie facute in functie de numarul de elevi fara sa se tina seama de dimensiunea scolii respective.

Ca o parere personala, eu cred ca ministerul va amana cu un an de zile inscrierile la clasa pregatitoare si cel putin pana in luna septembrie finantarea scolilor in functie de numarul de elevi.Desi solutia cea mai corecta ar fi abrogarea Legii Educatiei Nationale…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu