Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă dat ieri (14 iunie) publicităţii a cerut inspectoratelor şcolare să ia măsuri specifice pentru a crea condiţiile potrivite susţinerii examenelor naţionale (bacalaureat şi evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a). Aceste măsuri trebuie să fie corelate cu evoluţia meteorologică din zilele în care se desfăşoară examenele.
În centrele de examen trebuie să se menţină un sistem de ventilare corespunzător, în funcţie de dotările spaţiilor respective şi este necesară asigurarea apei potabile pentru candidaţi şi pentru membrii comisiilor. De asemenea, trebuie asigurată asistenţă medicală pe toată durata desfăşurării probelor de examen.
Comisiile vor monitoriza şi modul de desfăşurare a probelor de examen în cazul candidaţilor aflaţi în situaţii speciale sau care susţin aceste probe la domiciliu sau în spital.
Deşi sunt convinsă că toţi candidaţii implicaţi în aceste examene sunt traversaţi de tot felul de stări de la oboseală, stres, nelinişte, până la frământări şi griji, trebuie să fie încrezători că măsurile nu sunt doar coercitive şi potrivnice, ci şi în interesul dumnealor spre asigurarea celor mai bune condiţii pentru susţinerea acestora. Mai mult, spre a elimina neconcordanţele dintre examenul de bacalaureat şi materia studiată în anii de liceu cât mai curând, ministrul educaţiei Liviu Pop a iniţiat întâniri cu elevii clasei a XI-a spre a-i consulta cu privire la introducerea bacalaureatului diferenţiat din anul următor. Deci iată că opinia personală şi dialogul contează în această nouă formulă guvernamentală, în comparaţie cu altele...
Profesor Roxana Cercel
OCD-PNL4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu