vineri, 8 iunie 2012

Ministrul Liviu Pop i-a premiat pe elevii participanti la concursurile „Şcoala europeană” şi „O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel”...


Ieri, 7 iunie, ministrul interimar al educaţiei Liviu Marian Pop a acordat distincţii celor 61 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la ediţia a IX-a a competiţiei naţionale „Şcoala europeană”. Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfăşurat într-un cadru festiv şi oficial la Palatul Parlamentului. Au mai fost premiate şi alte zece activităţi educative organizate în competiţia „O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel!".

Ministrul Liviu Marian Pop i-a felicitat pe organizatori şi pe laureaţi pentru efortul depus şi a apreciat importanţa celor două programe.

„«Şcoala Europeană» este un proiect amplu, un proiect în care toţi cei implicaţi au devenit cu adevărat ambasadori ai ţării şi au reuşit să împrumute din şcolile europene practici pe care să le aplice cu succes în unităţile de învăţământ din România. Sper din tot sufletul ca acest proiect să crească în calitate şi în număr de participanţi şi, de ce nu?, şi în avantajele pe care trebuie să le aducă un asemenea certificat. Vreau să îi felicit pe cei implicaţi în cele două programe pentru că încearcă să ridice elita şcolii româneşti şi sper din tot sufletul ca proiectele europene să aducă plus-valoare ambelor programe premiate astăzi", a declarat ministrul MECTS, Liviu Marian Pop.

Mă bucur să văd că liderii actuali ai sistemului de învăţământ românesc încurajează prin astfel de acţiuni cooperarea şi schimbul de experienţă între şcoala românească şi cea din alte ţări. Acest concurs lansat de MECTS este un semn al recunoaşterii contribuţiei învăţământului românesc la eforturile depuse de România pentru integrarea în Uniunea Europeană. Distincţia obţinută de instituţiile premiate este reprezentată de certificatul cu titlul ”Școală Europeană”. Acest act le conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu