Premierul Emil Boc a solicitat, sambata, de la Cluj, Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului sa stabileasca data prezentarii si dezbaterii motiunii de cenzura depuse impotriva angajarii raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, punctand ca nu va renunta la procedura asumarii.
"Membrilor Opozitiei din Birourile permanente ale celor doua camere le spun clar si raspicat: Guvernul nu a renuntat la procedura asumarii raspunderii pe Legea Educatiei si cere in continuare Birourilor permanente fixarea datei de prezentare si dezbatere a motiunii de cenzura, potrivit deciziei CCR", a cerut Boc, prezent sambata la alegerile din cadrul organizatiei PD-L Cluj.
Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a anuntat, luni, ca Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis prin vot sa retrimita la Guvern Legea Educatiei pe care Executivul si-a asumat raspunderea, avand in vedere ca demersul a fost declarat neconstitutional.
"PSD a propus ca proiectul de lege privind educatia si angajarea raspunderii Guvernului, pentru ca a fost declarata neconstitutionala, sa fie retrimis la Guvern, iar colegii de la PNL si-au si retras semnaturile de pe motiune", a declarat Dusa, la iesirea din sedinta Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului. El a explicat ca decizia s-a luat la diferenta de un vot, intrunindu-se 13 voturi favorabile propunerii si 12 "impotriva", ale reprezentantilor puterii.
Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a sustinut, luni, ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, a savarsit un abuz supunand la vot retrimiterea Legii Educatiei la Guvern, acest demers fiind doar o "parere" a membrilor conducerii Parlamentului, pe cand suveran este plenul.
"In acest moment, Guvernul a prezentat aceasta asumare in fata plenului reunit, prin urmare Biroul Permanent nu poate sa decida acest lucru. Un prim abuz. Din pacate, presedintele Senatului a supus la vot acest lucru, ceea ce in mod normal nu ar fi trebuit sa faca, facand o incalcare constienta a Regulamentului", a spus Anastase.
In concluzie, Legea Educatiei nu va fi promulgata pana la sfarsitul acestui an.Este de urmarit reactia celor de la UDMR, ei au spus de multe ori ca se retrag de la guvernare daca legea nu va trece in forma dorita de catre ei.
La cum decurg acum lucrurile, blocajul este total.Fiecare tabara sustine ca ea este cea care are dreptate si pare ca nu este nimic de facut...
Si poate ca este mai bine asa...Pentru ca, din multe puncte de vedere, actuala lege este cu mult mai buna decat cea dorita a fi promulgata...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
sâmbătă, 4 decembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu