joi, 2 decembrie 2010

Despre Emil Boc si onorul militar...

In DEX pentru toapa se da urmatoarea definitie...
ȚOÁPĂ ~e f. fam. Femeie necioplită, prost crescută; țopârlancă; mitocancă; bădărancă.
Multa vreme am crezut ca acest substantiv este doar de genul feminin si ca un echivalent masculin al sau ar fi mitocan.Uitasem insa ca, tot in DEX exista si cuvantul toparlan...Mi-am dat seama de diferenta dintre mitocan si toparlan ieri, atunci cand actualul prim-ministru s-a "imbulzit" pentru a fi el cel care primeste onorul militar.
Toata lumea a vazut, cu ocazia Zile Nationale a Romaniei cum cel care a primit onorul a fost Emil Boc si nu cine trebuia sa-l primeasca in mod ierarhic, respectiv presedintele Senatului Mircea Geoana.Ca Emil Boc se crede "buricul pamantului" stie de acum toata lumea, dar sa dai dovada de lipsa de bun simt este cu totul altceva.
Legat de ce s-a intamplat ieri, presedintele PNL, Crin Antonescu a declarat:
"Există două aspecte ale acestei probleme cu onorul la domnul Boc: unul formal, altul care ţine de bun-simţ şi de capacitatea unor oameni de a se comporta civilizat", a spus Antonescu.
"Există o ordine de precădere în statul român şi ca atare la ceremonii, chestiunile astea au forţe de lege şi sunt prevăzute în Constituţie, deci ierarhia formală în statul român nu este o chestiune convenită tacit sau folclorică. Este scrisă în Constituţie. Şi ea este: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor şi primul-ministru. E firesc să se întâmple aşa. Nu există nicăieri posibilitatea pentru preşedinte sau pentru altcineva să schimbe această ordine", explică Antonescu.
Onorul nu i se dă cetăţeanului Emil Boc, cetăţeanului Mircea Geoană sau cetăţeanului Traian Băsescu, continuă liberalul. "Onorul se dă României, drapelului român, statului român care este reprezentat de persoana aflată în acel moment în funcţia cea mai înaltă din ierarhie. Asta este partea formală", spune Antonescu.
Legat de lipsa de bun simt a primului ministru, presedintele PNL spune: "Băsescu, pe logica pe care ne-o descrie purtătorul de cuvânt, aceea că Boc a primit onorul ca reprezentare, şi nu interimat, Traian Băsescu putea să-l pună şi pe fratele său Mircea. Nu accept această logică. Este vorba de nişte nesimţiţi, de nişte neamuri proaste, şi, pentru oricine mă mai întreabă de ce nu fac alianţe cu ei că sunt de dreapta, nici măcar nu vreau să mai invoc vreun motiv politic, pentru că sunt nişte nesimţiţi, neamuri proaste, şi de-alde ăştia mi-au mâncat mie toată viaţa, cât am trăit în România. Şi de asta nu o să mă aliez niciodată cu ei, cât timp o să fac eu politică", a mai spus Crin Antonescu.

Si are dreptate Crin Antonescu...Cum sa faci alianta cu niste "neamuri proaste"?
Fie ele si cu asa zise vederi de dreapta...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Pe mine ma pacalesc stirile care incep cu "Geoana si Boc au facut ...". Tot timpul am impresia ca e vorba de un banc, nu stiu cine ii ia in serios pe mascaricii astia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule PROFESOR,
    Cred ca asistam la transpunerea in fapte, adaptata binenteles la conditiile de astazi, a binecunoscutului dicton din istoria neamului nostru "DACA VOI NU MA VRETI, EU VA VREAU !"
    Pe care putem sa-l complectam cu: SI NU VETI SCAPA DE MINE IN VECII VECILOR, AMIN !

    RăspundețiȘtergere