1 Decembrie este Ziua Naţională a României, adoptată prin lege după inlăturarea regimului comunist. Din punct de vedere istoric, la 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
Ziua de 1 Decembrie 1918 incununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se in continuarea precedentelor acţiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).
Poporul român a stiut atunci sa valorifice admirabil conjunctura internaţională favorabilă creată în urma primului război mondial şi a destrămării imperiilor Ţarist şi Austro-Ungar.
Poate ca ar fi bine ca partidele politice sa inteleaga ce s-a intamplat atunci.Si sa realizeze ca legile trebuiesc elaborate pentru romani si nu in defavoarea lor.Poate ca astazi toate fortele politice ar trebui sa isi dea mana pentru binele tarii.Macar astazi...Pentru ca, cu siguranta ca incepand de maine lucrurile vor reveni la normal.
Poate ca astazi cei de la PDL ar trebui sa inteleaga care sunt partidele care ar trebui sa guverneze in interesul national si care sunt partidele din coalitie pentru care ziua de astazi nu are o semnificatie aparte...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
miercuri, 1 decembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu