Ministerul Educaţiei a postat pe SEAP în data de 1.10.2011 un anunţ care conţine date despre atribuirea în luna mai a unui contract pentru "achiziţionarea de servicii de formare specializată". Pentru atribuirea acestui contract (finanţat din fonduri UE) în valoare de 2.472.480 de lei fără TVA, ministerul lui Funeriu nu a organizat licitaţie publică, ci l-a încredinţat direct societăţii comerciale Romanian Soft Company SRL. Această firmă îi aparţine în proporţie de 26% lui Sebastian Vlădescu, iar restul, fostei sale soţii Carmen Vlădescu.
Surprinzător sau nu, societatea comercială a foştilor soţi Vlădescu nu se află la prima relaţie contractuală cu Ministerul Educaţiei. În iunie anul trecut, pe cand Vladescu era inca ministru , Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a anunţat organizarea unei licitaţii, în valoare totală de 26.534.198 de lei, fără TVA. Contractul privind "achiziţia publică de materiale didactice pentru dotarea grădiniţelor din România în cadrul Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii" a fost câştigat pe mai multe loturi ale proiectului de aceeaşi firmă a familiei Vlădescu.
Contracandidatele societăţii lui Vlădescu au contestat licitaţia, dar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a luat pe 30 aprilie 2010 o decizie în favoarea Romanian Soft Company şi respingea ca nefondate contestaţiile concurentelor. Cu alte cuvinte, licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării - Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă prin care se dădea verde la finanţarea din bugetul de stat şi credite externe pe anii 2010 şi 2011 a unor module ale Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii în România s-a încheiat cu succes: banii europeni din care a fost finanţat acel proiect au ajuns acolo unde trebuie. Adică în conturile firmei familiei unui ministru aflat în funcţie la acea dată.
Si asta desi firma avea datorii la buget, iar caietul de sarcini prevedea clar că, în aceste condiţii, nu are dreptul să participe la licitaţie.
Cam asa se intampla acum in Romania…Am vazut ca ieri a fost postat pe site-ul ministerului PROIECTUL - Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004, proiect ce poate fi citit aici. Acest lucru inseamna alti bani publici “spalati” de catre “firmele prietene” ale celor care sunt acum la guvernare.Nu stiu cum se face dar, in fiecare zi apar noi si noi dovezi despre cat de “imoral” se cheltuiesc banii publici dar nimeni nu ia nici o masura in acest sens.
Si, ca sa ne amuzam, in final as vrea sa semnalez un nou “fault” al limbii romane…
Ieri, Ministrul Educaţiei a criticat în faţa Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor luările de cuvânt ale unor deputaţi din opoziţie, care ar fi uzat de "inexactitudini" la adresa ministerului.
"Văd că aveţi tendinţa să trataţi cu foarte mare spirit de glumă şi înţelegere propriile dumneavoastră inexactitudini care duc la decizii şi la iniţiative foarte grave şi să fiţi extrem de exigent cu certitudinile întemeiate ale altora", a spus Daniel Funeriu.
Cuvântul "inexactitudine" nu există în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, însă antonimul său, "exactitudine", este explicat prin "exactitate", "adevăr", "punctualitate", "rigoare"...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie PNL4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu