joi, 10 noiembrie 2011

Ministrii UDMR sunt nemultumiti de bugetul pentru educatie de anul viitor...

Ministrii UDMR nu sunt multumiti de bugetul pe anul viitor, spunand ca fondurile alocate culturii si educatiei sunt mai mici decat sumele disponibile in 2011.

Reprezentantii UDMR isi doresc sa beneficieze, si in 2012, de sume cel putin similare celor din acest an.

Chiar presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut discutii contradictorii cu reprezentantii Ministerului de Finante, condus de PDL, ministrul Culturii fiind nemultumit de scaderea bugetului portofoliului sau fata de anul 2011.

Bugetul pe 2012 a fost discutat, miercuri, doar intre ministri, timp de aproximativ o ora. Potrivit surselor, inaintea discutiilor de la Ministerul Finantelor, premierul Emil Boc a cerut prioritizarea proiectelor de investitii.

Potrivit negocierilor cu FMI si Comisia Europeana, Romania are o tinta de deficit, pentru anul 2012, situata intre 1,9% si 2,1% din PIB si o prognoza de crestere economica de 1,8%-2,3%.

Asadar, cei de la PDL isi doresc in continuare scaderea bugetului pentru educatie.Poate parea surprinzator acest lucru daca tinem cont de faptul ca premierul Boc este profesor universitar doar ca nu trebuie uitat un lucru esential, si anume faptul ca actualul premier este, de fapt “trompteta” lui Traian Basescu…Nu stiu daca va mai amintiti dar actualul presedinte este cel care a spus intr-un interviu ca… "Sunt categorii sociale care spun că au salariul mic, deşi au o normă de 16 ore pe săptămână. E adevărat că eu am salariu mare după 30 de ani de muncă, iar un stagiar din această categorie câştigă 600 de lei pe lună. Toţi am avut salarii mici în anumite etape ale carierei noastre. Eu i-aş spune domnului profesor că dânsul are totuşi 16 ore pe săptămână, iar eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă va face un calcul să vadă cu cât e plătit pe oră, va constata că e mai bine plătit decât mine", a afirmat Traian Băsescu, întrebat fiind cum crede că se descurcă un profesor titular la liceu cu un salariu de 927 lei pe lună.Si tot actualul presedinte a tras si concluzia că… "aşa e viaţa în capitalism".


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu