joi, 23 februarie 2012

Funeriu face "victime" si dupa ce a fost demis...Mari probleme la clasa pregatitoare...

În timp ce Federația Sindicatelor Libere din Învățământ îşi exprimă îngrijorarea faţă de clasa pregătitoare, despre care crede că a creat haos, secretarul de stat în Ministerul Educației, Oana Badea, spune că această clasă pregătitoare "nu este o sperietoare, ci este în interesul copiilor de 6 - 7 ani". Oficialul susține că numai aşa părinţii pot decide în ce clasă îşi pot înscrie copiii.

Cu doar câteva zile înainte de începerea înscrierilor în clasa pregătiroare şi în clasa I, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei susţine că recensământul pentru copiii de şase şi şapte ani a fost finalizat şi că urmează să fie centralizat.

"Se pot ajusta datele planului de şcolarizare, dar nu se poate trece peste capacitatea de cuprindere a unităţii şcolare. Copiii vor avea acelaşi învăţător de la clasa pregătitoare, până la clasa a IV-a. Există şi această etapă în metodologie, în care se pot ajusta planurile cu cirfa de şcolarizare. Există însă un criteriu: capacitatea fizică a spaţiului", a explicat Badea.

Planurile de şcolarizare în cazul unităţilor de învăţământ în care există concurenţă mare la înscrierea în clasa pregătitoare sau la clasa întâi se pot ajusta, fără a depăşi capacitatea acelei şcoli, a asigurat secretarul de stat.

Asadar, asa cum se anticipa, au inceput problemele pentru parintii care isi vor inscrie copiii in clasa pregatitoare pentru anul scolar viitor.

Am vazut in presa multe anomalii, de la copii repartizati la alta scoala decat cea de langa casa lor si pana la parinti disperati care isi faceau mutatie la o adresa din zona scolii la care doreau sa invete copilul lor.

Si veti vedea ca problemele nu se termina aici…Sunt tare curios in ce sali de clasa va invata clasa pregatitoare in conditiile in care la scoala generala salile erau si asa suprasolicitate.

Concluzia este una singura.Funeriu a plecat dar problemele create de el au ramas…


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu