sâmbătă, 6 noiembrie 2010

UDMR-ul si "jocul Pacalici"...

Liderul UDMR,Marko Bela a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Permanent, că în acest moment există o criză a coaliţiei, în care sunt puse sub semnul întrebării coeziunea şi solidaritatea coaliţiei.El a spus că atunci când şi-a asumat intrarea la guvernare UDMR a avut în vedere rezolvarea problemelor legate de criza economică, dar şi fiindcă a considerat că există posibilitatea unei reforme generale a societăţii româneşti. El a spus că al treilea deziderat al UDMR a fost, atunci când a intrat la guvernare, lărgirea drepturilor minorităţilor şi progresul în relaţiile interetnice."Prin blocarea Legii educaţiei este în pericol atât continuarea reformei generale, cât şi lărgirea drepturilor minorităţilor", a spus Marko.El a arătat că cele trei deziderate "sunt absolut necesare pentru a merge mai departe cu actuala coaliţie".Marko a spus că, în aceste condiţii, UDMR solicită PDL găsirea unei soluţii, în următoarele zile, pentru deblocarea situaţiei şi pentru adoptarea Legii Educaţiei.

"Dacă reuşim să deblocăm Legea educaţiei putem să mergem mai departe cu actuala coaliţie. Dacă nu se reuşeşte cred că UDMR nu poate să meargă mai departe", a mai spus liderul UDMR.

Marko a susţinut că "mingea este în terenul partenerilor de guvernare" şi că nu le poate da el soluţii, dar aceştia trebuie să găsească metode constituţionale pentru ca Legea educaţiei să fie adoptată în următoarele zile. Ulterior, el a precizat că se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare.

Consiliul Permanent al UDMR s-a întrunit, sâmbătă, la Târgu Mureş, pentru a analiza situaţia creată în urma deciziei Curţii Constituţionale privind asumarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei.

In concluzie, UDMR-ul forteaza mana PDL-ului pentru a trece prin Senat Legea Educatiei in forma dorita de catre minoritatea maghiara.Probabil ca se asteapta forma legii din comisia de invatamant de la Senat iar apoi, in plen se doreste sa se faca corecturile dorite de catre cei de la UDMR.Din cate se poate observa miza actualei coalitii este tocmai acesta lege a educatiei, o lege care daca va trece in forma dorita de catre UDMR va insemna "liniste" pentru o perioada de vreme pentru partidul care conduce acum "ostilitatile".

Se pare ca "tap ispasitor" pentru situatia de acum a legii a ajuns sa fie senatorul PDL Mihail Hardau, cel care s-a bucurat atunci cand a aflat ca legea a fost declarata neconstitutionala.Doar ca votul acestuia s-ar putea sa fie decisiv in Senat si este foarte putin probabil ca el sa fie sanctionat acum pentru gestul sau.

In final as vrea sa le spun cateva vorbe celor de la UDMR.As dori sa le amintesc ca atunci cand eram copii, exista pe piata un joc de carti intitulat Pacalici.Cred ca toata lumea stie despre ce era vorba in acel joc.Cartile trebuiau imperechiate si cine ramanea cu cartea care il reprezenta pe Pacalici pierdea jocul.Ca sa fiu mai clar se spunea ca ramanea Pacalici.Ei bine, cei de la UDMR sunt acum in aceasta ipostaza.Au votat impotriva motiunii de cenzura bazandu-se pe faptul ca Legea Educatiei va trece in forma dorita de catre ei.Doar ca, intre timp "cartile s-au imperechiat" intr-un alt mod si cartea cu pricina a ajuns la ei...Tot din copilarie, imi mai amintesc si faptul ca cel care ramanea cu Pacaliciul in mana trebuia sa strige de trei ori "eu sunt Pacalici".Cei de la UDMR nu mai trebuie sa faca lucrul acesta pentru ca o tara intreaga si-a dat seama cine a ramas cu cartea respectiva in mana...

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Domnule Profesor,

    Sunteti foarte bland in afirmatii. Personal apreciez ca, toti cei afiliati PDL-ului in asa zisulact de guvernare, au atitudinea unor ulii ce roiesc si, din cand in cand, se hranesc din trupurile muribunde ale romanilor impovarati de taxe, impozite, dari, umilinte si alte masuri"extraordinare" luate de Guvern.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti dreptate...Acum vor sa ne oblige ca toate masinile sa aiba cauciucuri de iarna.O afacere a lor pentru ca asta inseamna enorm de multi bani cheltuiti pentru a cumpara aceste cauciucuri...

    RăspundețiȘtergere