miercuri, 20 aprilie 2011

Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic si Legea Dialogului Social, doua legi impotriva profesorilor...


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că actul Guvernului Boc din data de 18.04.2011, de a-și angaja răspunderea pe două legi extrem de importante(Legea de salarizare în 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar și Legea Dialogului social), este un atac la integritatea socială și profesională a cadrelor didactice și a tuturor celor care fac parte dintr-un sindicat.

Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic și didactic auxiliar din învățământ plafonează salariile cadrelor didactice și anulează prevederile Legii 221/2008, recunoscute prin hotărârile judecătorești irevocabile. FSLI atrage atenția că, prin încălcarea acestor sentinţe judecătoreşti, angajații din educație sunt prejudiciați grav, financiar și moral, și mai mult, puterea judecătorească este desființată. Totodată, frecvența utilizării asumării răspunderii ca și metodă de promovare a legilor, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru senatori și deputați, întrucât instituția Parlamentului își pierde rolul şi importanța.

FSLI continuă înregistrarea la Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului a petițiilor semnate de membrii de sindicat care au obţinut în instanţă aplicarea Legii 221/2008 pentru perioada 1 octombrie 2008-31 decembrie 2009.

Legea Dialogului Social nu face altceva decât să reducă la tăcere sindicatele, care nu mai reprezintă în România un partener social, așa cum se întâmplă în alte țări democratice. Cu noul cadru legislativ, angajații români vor deveni vulnerabili în fața angajatorilor și a acestui Guvern care nu acționează în interesul poporului pe care îl conduce.

Până când legea va ajunge pe masa preşedintelui Traian Băsescu, Blocul National Sindical anunţă că va pune la dispoziţia cadrelor didactice un set de proceduri pe care trebuie să le urmeze dacă doresc să dea Guvernul în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

"Cadrele didactice care au hotărâri judecătoreşti definitive din partea instanţelor din România au toate şansele să câştige la CEDO. Chiar dacă sumele de recuperat nu sunt fabuloase, BNS îndeamnă cetăţenii să facă acest pas, ca o formă de sancţiune împotriva abuzurilor săvârşite de Guvern", au mai precizat sindicaliştii.


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu