duminică, 20 februarie 2011

Boc si "munca la negru"...

Premierul Emil Boc a anunţat, duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că noul cod al Muncii îşi propune înăsprirea sancţiunilor pentru munca la negru.
Prim ministrul a declarat că legislaţia muncii trebuie schimbată pentru a face faţă nevoilor din prezent. În acest sens, noul cod al muncii îşi propune să flexibilizeze piaţa muncii, pentru ca oamenii să-şi găsească un loc de muncă, dar şi să-i pedepsească dur pe cei care nu respectă legea.
"În Codul Muncii se propune extinderea contractului pe perioadă determinată, de la 24 la 36 de luni. Dar dacă şi în aceste condiţii angajatorul continuă să încurajeze munca la negru, sancţiunea va fi închisoarea, nu doar amenda, ca până acum. Închisoarea este o măsură extrem de dură pentru cei care vor continua să practice munca la negru ca angajator. Flexibilizăm , dar sancţionăm dur pe aceia care o vor încalca", a precizat primul ministru.

Asadar, pentru a da o forma "comerciala" noului cod al Muncii, Emil Boc a inceput sa ne povesteaca despre cum va opri el "munca la negru".Evident insa ca nimeni nu il mai crede pe Emil Boc.El nu a fost decat o simpla trompeta in mana presedintelui tarii.Cu Emil Boc, Traian Basescu si-a indeplinit visul pe care-l avea pe timpul guvernarii liberale, acela de a avea un prim-ministru docil.
Este insa cat se poate de clar faptul ca sub aceste declaratii pompoase ale lui Emil Boc se ascund multe "modificari nocive" ale Codului Muncii.
Evident ca pentru cei de la PDL acest nou cod al Muncii va fi o lege perfecta, asa cum au spus si despre legea educatiei.Doar ca liderii se sindicat au o cu totul alta parere.
Astfel preşedintele "Cartel Alfa" Bogdan Hossu a spus, după întâlnirea cu premierul Emil Boc privind modificările la Codul Muncii, că Guvernul nu a preluat ceea ce partenerii sociali au convenit şi "doreşte o dereglementare care să răspundă intereselor unor speculatori", mai ales în domeniul IMM-urilor.
Hossu a precizat că prin modificările dorite de Guvern la Codul Muncii se ajunge la o relaţie anormală între angajaţi şi angajator, patronul putând concedia colectiv oricând şi în acelaşi timp să angajeze a doua zi alte persoane, acest lucru fiind prevăzut expres în Codul Muncii, ceea ce înseamnă o formă de sclavagism.
Asadar, iata cum guvernul PDL-ist isi bate joc in continuare de cetatenii sai transformand o lege care-i proteja pe angajati intr-o lege care-i protejeaza pe angajatori.
O auzeam zilele trecute pe Elena Udrea cum spunea ca va veni vremea in care cetatenii vor fi recunoscatori partidului PDL-ist pentru ca a salvat Romania.
Evident ca in discursul sau nu era vorba decat de populism, cei de la PDL nu au salvat in nici un caz Romania, din contra ei au afundat-o si mai mult in criza economica.La ora aceasta, datorita guvernarii PDL, Romania este singura tara din UE care nu a iesit inca din criza economica.
Revenind la titlu..."Boc si munca la negru"...Poate ca premierul semidemis ar trebui sa isi dea seama ca in acesti doi ani de cand este prim ministru el a fost cel care a muncit la negru...Sau, ma rog...pentru Omul Negru...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu