"Consecinţa imediată a concursului de titularizare este aceea că am decis, la nivelul conducerii ministerului, ca ocuparea posturilor, începând cu luna septembrie, să se desfăşoare conform exact aceloraşi proceduri folosite în concursul din data de 13 iulie. Nu va mai fi posibilă ocuparea unor posturi din preuniversitar de către oameni care nu au note corecte la examenul de titularizare. Nu vor mai fi celebrele examene orale, care fac posibile anumite aranjamente la nivel local, cu exigenţă în selectarea resursei umane", a declarat Funeriu,.
Ministerul Educaţiei a precizat că au fost purtate discuţii cu sindicatele din învăţământ şi această măsură a fost aprobată şi de către acestea, subliniind că sindicatele au participat efectiv şi la redactarea acestei părţi a metodologiei. "Am semnat ieri seară (miercuri seară) ordinul de ministru care instituie această exigenţă şi la concursul din luna august. (...) Ne putem imagina că unul care a luat 5 în luna iunie poate să ia notă mai mare în august, dar trebuie să existe o bază serioasă pentru acest lucru şi nu subiectivismul unor comisii", a mai spus ministrul Educaţiei.
Potrivit secretarului de stat Oana Badea, concursul din 4 august va fi supravegheat video. "Va fi probă scrisă, va fi monitorizare video, rezultatele ne interesează să fie cele reale, în consecinţă cei mai buni vor ajunge în faţa elevilor. Ulterior, vom avea aşezările care se vor face conform calendarului şi există noutăţi şi în această privinţă, în acest an ne-am propus să reducem numărul de necalificaţi care ajung în faţa elevilor şi pot fi proceduri pe care le-am agreat împreună cu membrii sindicatului ieri (miercuri) la minister", a declarat secretarul de stat Oana Badea.
Aceasta a adăugat că nu numai titularii vor putea opta pentru ore suplimentare, ci şi suplinitorii calificaţi care vor obţine peste 7 la examen. "În consecinţă, orice participant la concursurile din 2011 care iau note peste 7, chiar dacă nu este titular, pe lângă cele 18 ore, mai poate opta pentru încă 9 ore", a subliniat Badea.
Asadar, regulile se mai schimba si in timpul jocului.La ultimul concurs de suplinire s-a decis, cu doar doua saptamani inainte de examen, ca probele orale sa fie inlocuite cu probe scrise.Marturisesc ca abia acum am inteles "incapatanarea" televiziunilor si a presei in a spune ca examenul de titularizare a fost un examen al notelor mici.De mai bine de 15 ani urmaresc concursurile de titularizare fie si doar pentru a vedea ce coleg mai intra in sistem.Pot sa spun ca mereu au fost rezultate de tipul celor de anul acesta, doar ca niciodata nu a existat o asemenea campanie de presa impotriva celor care aspira la titlul de profesor.Si iata acum rezultatul acestei campanii de presa...examen scris pentru suplinire.Mai exact, ultimul examen pentru suplinire organizat de catre inspectorat va fi un examen scris.Imi amintesc cum era in primii mei ani de invatamant, atunci cand am fost pentru doi ani suplinitor.Pe atunci, era prin 1994, depuneai doar un dosar cu avizul liceului la inspectorat si erai angajat.Atunci insa erau multi elevi si era nevoie de profesori.Apoi au introdus examenul oral pentru suplinire, un examen relativ facil pentru viitorii profesori.Acum se doreste ca acest examen sa fie unul foarte dur...Care va fi urmarea pentru anul scolar viitor? Ore suplimentare pentru profesorii titulari...Cu consecintele de rigoare pentru acestia...Salarii mai mari...Urmeaza un an electoral, nu?
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
joi, 21 iulie 2011
Incep "pomenile" electorale pentru profesorii titulari...Examen scris pentru suplinire pe data de 4 august...
Etichete:
suplinire,
titularizare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu