Ieri, in ultima zi dinaintea inceperii anului scolar, Ministerul Educatiei a elaborat ordinele si metodologiile necesare pentru examenul de bacalaureat-clasa a XII-a si de evaluare nationala-clasa a VIII-a.
Daca la bacalaureat, la prima vedere schimbarile sunt minore, pentru examenul de evaluare nationala al copiilor de la gimnaziu, schimbarile sunt majore.
Daca pana acum elevii sustineau tezele nationale in clasele a VII-a si a VIII-a in timpul anului, de anul acesta acest examen se va sustine dupa terminarea anului scolar.Cei care doresc sa consulte documentele o pot face aici si aici
As vrea sa mentionez faptul ca noua metodologie este valabila pentru elevii care incep acum, in toamna, clasa a VIII-a.
In calitate de parinte al unei eleve care este acum in clasa a VII-a va marturisesc ca sunt putin ingrijorat.Faptul ca metodologia se schimba de la an la an, ca si metodele de examinare se tot schimba, nu au darul decat sa-i bulverseze atat pe parinti cat si pe copii.Imi amintesc ca nu mai departe de anul scolar trecut se vorbea ca acest examen va fi unul de tip PISA in care subiectele sa fie de cultura generala si din toate materiile de studiu.
Acum s-a revenit la o formula care era si cu ani in urma, cu examen dupa terminarea cursurilor, doar ca atunci acest examen se sustinea la liceele la care elevii doreau sa urmeze studiile.
In metodologia de acum, acest examen se sustine tot la scoala generala, iar profesorii care supravegheaza sunt tot din scoala respectiva.Acest lucru nu cred ca este foarte corect, as fi preferat ca asistenta sa fie asigurata din alte scoli, ca si la bacalaureat, pentru a da o nota cat mai corecta acestui examen.Se stie ca, dupa terminarea fiecarui examen, la nivel national se fac diverse statistici in functie de notele obtinute de catre elevi, si este de presupus ca fiecare scoala isi doreste sa aiba rezultate cat mai bune.De aceea, pentru a se asigura o onestitate totala probabil ca era mai bine ca profesorii asistenti sa provina de la o alta scoala.
Ca o concluzie, prin modificarea an de an a metodologiei acestui examen, nu se face decat sa se "bulverseze" atat parintii cat si elevii.Eu unul iau in calcul posibilitatea ca anul scolar viitor, atunci cand fiica mea va sustine acest examen, metodologia si materiile sa fie altele.Iar acest lucru nu este corect, pentru ca, materia din care se sustine acest examen este studiata incepand cu clasa a V-a.Fac pariu ca multi dintre parintii absolventilor de clasa a VIII-a de anul viitor vor afla abia prin luna mai care este noua metodologie si care sunt datele de examen.Iar atunci, pentru multi dintre ei va fi poate prea tarziu pentru a-si mobiliza copiii sa invete...
Cu siguranta ca, la remanierea de guvern de zilele acestea,de pe lista nu trebuie sa lipseasca actualul ministru al educatiei...Din motive foarte intemeiate...
Pentru "nebunia" actuala din domeniul educaţiei, pentru decăderea sistemului de cercetare, pentru că sub mandatul său şcoala aproape că s-a dărâmat în întregime.
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
miercuri, 1 septembrie 2010
Evaluarea nationala de la clasa a VIII-a...
Etichete:
bacalaureat,
clasa a VII-a,
metodologie,
Ministerul Educatiei
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
J In acest an am asistat neputinciosi, la un exces de Legi si Ordonante, de norme imprevizibile, date de actualul guvern, toate culminad cu Legea 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si Legea noului Cod Fiscal.
RăspundețiȘtergereIn perioada imediat urmatoare acelasi Guvern intentioneaza modificarea tuturor legilor pentrut bugetari, precum si modificarea Codului Muncii.
Legea 330/2009 care oricum a fost aplicata in mod discriminatoriu pentru unii bugetari, va deveni istorie, deorece Guvernul vrea ca salariile bugetarilor sa fie variabile, de la an la an, in funcţie de PIB. Disculparea guvernantilor actuali, vezi cazul minciunii prin omisiune, sau falsele argumentari ale Premierului Boc, si ale ministrilor sai, nu ma pot convinge ca imi va fi mai bine anul viitor.
Deficitul bugetar actual este in mare masura datorat, incapacitatii guvernului de a elimina propria coruptie, dar nu este un motiv de restrangere a drepturilor consitutionale ale unor cetateni intr-o societate democratica.
Vedeti in ultimul an, acesti guvernanti nu au luat nici o masura de redresare economica a Romaniei, desi se vorbeste despre o politica coerenta, si masuri anticriza.
Stopati curba de sacrificiu si distrugerea unei categorii sociale numite simplu- bugetari
si daca sunteti de acord puteti semna aici
http://www.petitieonline.ro/petitie-p08386056.html op