miercuri, 15 septembrie 2010

Inceputul sfarsitului?…Revolta la Braila...

Peste 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila au declanşat, marţi, o revoltă spontană. Oamenii au ieşit în curte pentru a protesta faţă de decizia de disponibilizare şi reducere a salariilor.Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brăila, Sogor Jenel, protestul a început în jurul orei 17:00. Oamenii au încercat să intre cu forţa în biroul managerului şi au spart uşa de acces în unitatea spitalicească. Protestatarii au fost opriţi de poliţişti şi jandarmi, precum şi de agenţi de pază, aceştia din urmă folosind gaze lacrimogene.
În timpul altercaţiei, se pare că cel puţin două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost rănite de cioburile geamurilor sparte.
Acestea sunt faptele…Logice din multe puncte de vedere…Acum, de fapt incepe sa se faca nota de plata pentru cei de la PDL.Parerea mea este ca acesta este doar inceputul…Inceputul sfarsitului, evident…Pentru ca dupa personalul sanitar va veni ziua de salariu si pentru profesori, politisti si cei din administratia publica.Toti vor constata ca micsorarea salariilor cu 25% a fost, de fapt mult mai mare…S-au pierdut multe sporuri, s-au pierdut multe drepturi castigate.A fost suficient ca la conducerea tarii sa ajunga „guvernul taifun” si deja s-a ales praful…Ce se intampla acum nu s-a mai intamplat niciodata dupa Revolutie.PNT-CD-ul a platit pentru mult mai putin rau facut intre anii 1996-2000.Dupa nici doi ani de guvernare cei de la PDL au devenit “dusmanul poporului”.Cred ca nici Ceausescu atunci cand era in “culmea gloriei negative” nu era atat de detestat de catre romani asa cum sunt acum presedintele Basescu si cei de la PDL.Nici nu a inceput bine toamna si au inceput potestele.
Oamenii sunt ingrijorati pentru ca preturile tot cresc iar iarna bate la usa.Iar aceasta ingrijorare sporeste atunci cand constata ca cei care ii conduc isi bat pur si simplu joc de ei.Ca nu le pasa de ei si ca, parca cu sadism, guvernul Boc vine in fiecare zi cu alte masuri prin care sa le faca suferinta si mai mare.Ce va urma este relativ logic.PDL-ul si presedintele Basescu vor fi tot mai urati de catre populatie.Iar daca in doi ani cota lor electorala a scazut de la 33% la doar 12 %, va imaginati si dumneavoastra cate voturi vor primi peste doi ani de zile.
Exista o expresie in popor, de pe vremea lui Anton Pann, “a nimerit orbul Braila”.
Aceasta este o expresie care se folosește pentru a-l încuraja pe cel care șovăie să se ducă într-un loc necunoscut de teamă că nu va nimeri.Poate ca ar fi bine ca presedintele Basescu impreuna cu “suita” sa, sa incerce sa faca o vizita la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila.Si acolo sa constate daca oamenii ii vor primi cu „paine si sare” sau intr-un alt mod…Doar ca, se spune tot in popor ca „frica pazeste pepenii”…Asa si este…De aceea sunt sigur ca nici un PDL-ist nu va „calca” pe acolo zilele acestea…Doar ca in final, as mai vrea sa le amintesc celor care ne conduc acum o alta expresie din intelepciunea populara…” De ce ti-e frica nu scapi”…

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii:

  1. Domnule PROFESOR,
    In comentariu dvs. trecetei cu foarte mare usurinta peste un aspect: pe cine pazesc agentii de paza ? Oare numai pe cei care sunt in conducrea spitalului imotriva propriilor angajati ? Sau menirea lor este cu totul alta ? (de ai apara pe toti cei din spital impotriva actiunii unor elemenete infractoare din afara acestuia ce pot destabiliza normalitatea in aceasta institutie ?)

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca si firma de paza isi are tot origini PDL-iste, la fel ca si conducerea spitalului.
    Nu am inteles nici eu de ce a fost nevoie de gaze lacrimogene.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil, gazele lacrimogene au fost folosite pentru a accentua dramatismul acestei situatii prin aparitia lacrimilor in ochii manifestantilor.

    RăspundețiȘtergere