Elevii care se pregatesc sa mearga la toamna la scoala in clasa pregatitoare au acum si suportul educational. S-a elaborate programa scoalara si planul cadru pentru primele clase ale invatamantului primar.
Pachetul educational cuprinde urmatoarele arii curricular: Limba si comunicare, Om si societate, Matematica si stiinte ale naturii, Arte si tehnologii, Sport si sanatate, Consiliere si orientare.
La Limba romana copiii vor fi invatati sa inteleaga semnificatia unor texte, sa indice silabe, sa articuleze corecte sunetele. Pana la finalul anului micutii vor invata sa recunoasca literele de tipar, sa citeasca cuvinte scrise cu litere de tipar sau sa recunoasca semnificatia unor simboluri (M – Metrou, H - spital).
La Matematica copiii vor invata sa numere, sa recunoasca cifrele, sa le pozitioneze pe axa numerelor, sa recunoasca formele geometrice si, in final, adunari si scaderi simple.
Sunt introduse si lectii de Religie care ii vor ajuta pe cei mici sa inteleaga rolul lui Dumnezeu in viata omului, despre sarbatorile crestine si despre ce inseamna sa fii un bun crestin. Unii n-au inteles rolul lui Dumnezeu in viata noastra nici la maturitate, cum ar putea sa inteleaga un pusti de 5 ani???
Ca si la gradinita, evaluarea se va realiza pe parcursul anului scolar prin utilizarea unor modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei, iar la sfarsitul anului scolar sub forma unui raport scris elaborat de invatator.
Toate documentele sunt deschise dezbaterii publice. Propunerile si sugestiile se pot face la adresa de e-mail clasapregatitoare@medu.edu.ro sau prin posta pe adresa MECTS, str. General Berthelot nr. 28-30, Bucureşti, sector 1, cod 010168.
Acum stau si ma intreb din nou, despre toate acestea nu invatau copiii inca din stadiul prescolar? De ce trebuia sa se modifice si sa se complice situatia in asa masura? Sali de clasa adaptate varstei copilului, achizitionarea de materiale, cadre didactice specializate, program modificat pentru elevi si parinti si multe alte schimbari.
In concluzie.... dragi parinti si dascali, inarmati-va cu cea mai inalta virtute, RABDAREA, iar pentru copiii spor la joc in alt cojoc!!!
Profesor Roxana Cercel
OCD-PNL4
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu