luni, 17 iunie 2013

"Diferenţele salariale între învăţământul universitar şi cel preuniversitar vor fi eliminate"

Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, a declarat la Congresul Educaţiei, că prin intermediul POSDRU va avea loc egalizarea salarială între profesori.
"Vă promit aici de faţă astăzi, că acest lucru se va remedia în termen cât mai scurt, deoarece acele diferenţe vor fi din POSDRU", a spus ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici.
El este de părere că nu este normal să existe o lege a salarizării care blochează salariile în învăţământul preuniversitar şi a spus că nu înţelege argumentul legal pentru care există o diferenţă de salarizare între învăţământul preuniversitar şi cel universitar.
"Cert este că am discutat împreună cu colegii mei miniştrii şi cu domnul prim-ministru vis-a-vis de remedierea acestei deficienţe. Ideea este să se întâmple cât mai curând, pentru că mi se pare normal ca din POSDRU să poată fi finanţaţi şi colegii noştri din învăţământul preuniversitar", a mai afirmat Eugen Teodorovici.
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a vorbit despre bugetul MEN spunând că există şi lucruri îmbucurătoare privind acest aspect.
"Premierul a vorbit despre fondurile structurale şi negocierea pentru 2014-2020, a discutat inclusiv despre disputele dintre departamente, ca să nu zic miniştri; la noi, pe zona educaţiei, sunt locuri în care nu suntem mulţumiţi, dar sunt şi locuri în care suntem mulţumiţi, pentru că suntem unul dintre puţinele sectoare cu posibilitatea de a accesa bani pe mai multe axe. Nu sunt mulţi care să poată să ia bani şi din resurse umane şi din Regio, în special din zona de infrastructură, premierul a cerut explicit să existe o linie pentru infrastructură şcolară şi, dacă nu mă înşel, 700 sau 750 de milioane avem acolo, pe zona de dotări IT, agendă digitală", a declarat Pricopie.

Postat de: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu