luni, 21 octombrie 2013

Ştefan Marincea, directorul Institutului Naţional de Geologie, destituit din funcţie

Directorul Institutului de Geologie al României, domnul Ştefan Marincea, a fost schimbat miercuri, 16 octombrie, din funcție ca urmare a modului defectuos în care a gestionat și a comunicat public rezultate ale cercetărilor efectuate în zona Izvoarele-Slobozia Conachi, din județul Galați. 
Deşi a facut parte din comisia multidisciplinară constituită pentru a analiza cauzele cutremurelor care se produc în județul Galați, şi deşi se decisese ca toate concluziile sa fie comunicate în interior pentru a se formula un punct de vedere unitar, pe baza tuturor informaţiilor, domnul Marincea a decis să prezinte public rezultate parţiale, înainte de validarea şi discutarea lor în cadrul comisiei. 
Maniera neprofesionistă, dominată de ipoteze și incertitudini, în care acesta a transmis public concluzii cu privire la acest fenomen, a fost de natură să genereze panică la nivelul populației și să întrețină sentimentul de teamă și incertitudine al locuitorilor din zona respectivă. 
Acest lucru contravine rolului și statutului Institutului de Geologie al României și poate afecta credibilitatea cercetătorilor care își desfășoară activitatea în cadrul instituției. 
 
 
Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Un comentariu:

  1. Voi PNL-istii sunteti jenanti, ati inceput sa aratati precum liderul vostru care va fi eternul candidat la presedintia Romaniei. Singura lui sansa este sa candideze singur dar nici asa nu cred ca ar fi ales ca nu ar reusi sa adune acel minim procent care seste necesar ca alegerile sa fie validate.Unde esti tu Bratiene cum poti sa iti duci somnul de veci cu asa jalnici urmasi?

    RăspundețiȘtergere