luni, 13 mai 2013

10 MAI – zi cu triplă semnificaţie pentru România


Vineri, în data de 10 mai, România a avut un triplu motiv de sărbătoare. Pe 10 mai 1866 Carol principe de Hohenzollern Sigmaringen a intrat în România. Tot pe 10 mai în 1977 se proclamă independenţa de stat a României, iar la 10 mai 1881 România devine regat. 
În cinstea acestor evenimente, Casa Majestăţii Sale Regele Mihai I, vineri 10 mai, a avut loc la Palatul Elisabeta un Garden Party în prezenţa Familiei Regale. 
Mai bine de patru mii de oameni au onorat Familia Regală cu prezența lor la Garden Party, eveniment găzduit de Palatul Elisabeta vineri, 10 mai 2013. Ei au fost aleși pentru a primi invitații pe criteriul meritului (persoane, instituții și organizații care au făcut lucruri notabile în anul trecut), pe criteriu geografic (fiecare județ, oraș important și chiar așezări urbane și rurale de mai mică dimensiune), precum și pe criteriu de categorie profesională. 
An de an, oamenii consideră sărbătoarea de 10 Mai din ce în ce mai legitimă, mai cuprinzătoare, mai reprezentativă pentru ei şi pentru identitatea lor. Soarele lunii mai, căldura din inimile lor și deschiderea spre celălalt și spre lume, i-au ajutat pe cei prezenți să înțeleagă mai bine de ce anume 10 Mai ar putea fi ziua noastră națională. 
Vă invit să vizionaţi câteva poze de la eveniment!







Posta de: Prof. Roxana CERCEL


Un comentariu:

  1. pai seful vostru suprem zice ca proclamarea independentei e pe 9. il contraziceti? nu e frumos.

    RăspundețiȘtergere