miercuri, 8 mai 2013

Invăţământul profesional şi tehnic poate fi revigorat

Se consideră că o cauză a rezultatelor nemulţumitoare de la bacalaureat din ultimii anii este declinul şi chiar desfiinţarea învăţământului profesional şi tehnic. 
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, participă astăzi, 8 mai, la forumul „Policy Leaders Forum – Western Balkans and Turkey”, organizat de Fundaţia Europeană pentru Formare Profesională (European Training Foundation - ETF) la Torino. 
Obiectivul evenimentului îl reprezintă viziunea pe termen lung privind eficientizarea politicilor publice în domeniul dezvoltării capitalului uman. Participanții își propun să identifice punctele tari şi bunele practici în domeniul învăţământului profesional şi tehnic în regiune, dar şi modalităţi de îmbunătăţire a viziunii şi guvernanţei VET în zona țărilor din Balcanii de Vest și a Turciei. 
Agenda ministrului Remus Pricopie include, de asemenea, întâlniri bilaterale cu miniştrii din regiune prezenţi la eveniment.„Policy Leaders` Forum - Western Balkans and Turkey" reprezintă o platformă destinată schimbului de experienţă în domeniul învăţământului profesional şi tehnic (VET - Vocational Education and Training), la care sunt invitaţi să participe miniştrii cu responsabilităţi în domeniile educaţiei, formării profesionale şi muncii, din Balcanii de Vest şi Turcia. 

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu