marți, 27 august 2013

Copiii din învăţământul primar vor studia filosofie, educaţie pentru societate şi educaţie financiară

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a aprobat prin Ordin de Ministru programele şcolare pentru disciplinele opţionale „Filosofie pentru copii”, „Educaţie pentru societate” şi „Educaţie financiară”. 
Educaţie pentru societate" va fi studiată la clasa pregătitoare, clasa I şi clasa a II-a, „Filosofie pentru copii", la clasa a III-a şi/sau a IV-a, iar „Educaţie financiară", la clasele a III-a şi/sau a IV-a. 
Disciplina „Educaţie pentru societate" poate fi studiată succesiv, într-un singur an şcolar sau pe parcursul a doi-trei ani. Elevii vor învăţa elemente de conduită moral - civică şi modul în care se aplică acestea în contexte reale de viaţă. 
La disciplina „Filosofie pentru copii", elevii vor învăţa etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme date, cum să susţină un punct de vedere, dar şi cum să respecte punctele de vedere ale celuilalt. 
Programa pentru „Educaţie financiară" răspunde unei iniţiative dezvoltate de Comisia Europeană în toate statele membre ale UE şi îşi propune educarea consumatorului şi dezvoltatea receptivităţii elevilor pentru domeniul financiar. Programa pentru „Educaţie financiară" a fost elaborată în colaborare cu serviciul de educaţie al Băncii Naţionale Române, care a pilotat cursurile pentru această disciplină în mai multe unități şcolare, încă din anul 2010-2011. 
Consider că obiectivele educaţionale pe care le propun aceste cursuri ating aspecte importante în formarea copilului cu privire la dezvoltarea unei bune conduite cetăţeneşti, morale şi umane. Trecerea către un OM NOU modern, integru, civilizat NU se poate face decât prin EDUCAŢIE la nivel incipient.

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu