vineri, 21 decembrie 2012

O idee excelentă: cursuri specializate pentru părinţi


În judeţul Timiş, s-a lansat de curând un concept nou „Şcoala Părinţilor.” Programul rulează în două şcoli. Oamenii află de la experţi cum să câştige încrederea copiilor, cum arată o alimentaţie echilibrată sau cât de mult se cuvine să intervină în alegerea viitoarei cariere.
Personal, demersul mi se pare apreciabil. Uneori şi părinţii trebuie să primească un sprijin specializat în susţinerea şi formarea propriilor copii. Dacă în prima parte a activităţii şcolare a copilului părintele este foarte implicat şi preocupat, când ajunge la liceu şi riscul de a manifesta preopări colaterale este mai mare, părinţii îşi cam neglijează rolul sau efectiv nu mai deţin controlul asupra copilului lor. Adesea la liceu elevii cer o libertate mai mare, pe care o şi primesc. Părinţii îi supraveghează mai puţin, iar copilul eliberat de sub lupa atentă a părintelui cade uşor în ispitele societăţii actuale. În alte situaţii, părinţii acoperă nemotivat absenţele şi indisciplina copilului şi nu colaborează cu profesorii şi cu şcoala pentru a îndrepta comportamentul nepotrivit al copilului, fapt ce influenţează negativ dezvoltarea elevului.
De aceea, consider că un asemenea proiect al asociaţiilor de părinţi este salutar şi vine în sprijinul şcolii şi al dascălilor pentru reuşita demersului educaţional şi în definitv, pentru buna formare a copiilor.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu