luni, 22 aprilie 2013

Echipa de fotbal şcolar a României a cucerit locul 3 la Campionatul Mondial Şcolar de Fotbal din Franţa

Echipa masculină de fotbal școlar a României, coordonată de Federația Sportului Școlar și Universitar a Ministerului Educaţiei Naţionale, s-a clasat pe al treilea loc între țările care au participat la Campionatul Mondial Școlar de Fotbal, desfășurat la Bordeaux, Franța, în perioada 14-22 aprilie. 
Echipa de băieți a României a reușit să depăşească echipa Franței, pe care a învins-o cu 3-2 în Finala Mică. Printre scorurile înregistrate de echipa noastră în cadrul Campionatului Mondial menționăm: România - Belgia 7-1, România - Brazilia 3-1, România - Ungaria 2-2, România - Grecia 3-0. România a fost reprezentată atât de echipa de băieți, formată din elevi ai Colegiului Tehnic Auto din Craiova, cât și de o echipă de fete, eleve ale Școlii Gimnaziale „Ion Agârbiceanu" din Cluj. Fetele au reușit să ocupe poziția a 12-a între țările participante. 
Toți elevii care au concurat pentru titlu la Campionatul Mondial Școlar de Fotbal sunt finaliști ai Cupei Ministerului Educației Naționale la Fotbal, care s-a desfășurat, la nivel național, în perioada 11 martie - 5 aprilie. În competiția organizată de MEN s-au înscris 124 de echipe de băieți din 35 de județe și 11 echipe de fete din 8 județe. 

Postat de : Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu