marți, 30 aprilie 2013

De la anul este posibil să existe manuale semestriale

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat într-o emisiune televizată că de anul viitor este posibil, cel puţin pentru elevii claselor mici, să existe manuale în două volume corespunzătoare fiecărui semestru. Alături de manualele digitale, manualele semestriale vor uşura ghiozdanul celor mici. 
Ministrul declara că are copii în clasa a III-a şi a IX-a, iar ghiozdanul celui mic este greu. Dumnealui a precizat că a discutat deja problema împărţirii în două volume a manualelor de la clasa I pentru a se reduce cantitatea pe care o cară zilnic elevii. 
Ministrul a mai vorbit şi despre viitoarele manuale digitale. „Din septembrie, copiii vor avea manual în format clasic, pe masă, iar pe pagina de internet, manuale.edu.ro, vor exista manualele în format digital”, a precizat Remus Pricopie. 
El a mai menţionat că, potrivit cercetărilor, "procesul de învăţare, atunci când se folosesc instrumentele digitale, este mult mai rapid"."În momentul în care îi arăţi (elevului), într-un filmuleţ cum funcţionează sistemul solar, pricepe mult mai repede decât dacă se uită la o fotografie şi stă să-i explice profesorul sensul în care se învârte fiecare şi-aşa mai departe", a spus ministrul Remus Pricopie, arătând că digitalizarea nu este , după părerea sa, o opţiune, ci o obligaţie. 

Postat de: prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu