miercuri, 24 aprilie 2013

Philippe Gustin, ambasadorul Franţei, consideră că România are un sistem educativ extrem de performant

Într-o declaraţie făcută ieri, 23 aprilie, la Târgu Mureş ambasadorul francez aflat în acaestă săptămână într-o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai mediului economic, cultural şi educativ din judeţele Mureş, Harghita, Bacău, Vrancea, Brăila şi Ialomiţa a precizat că „România nu este o ţară subdezvoltată în termeni de educaţie. Aveţi un sistem educativ care este extrem de performant, în special pentru crearea elitelor, din păcate aţi pierdut un milion de elevi. În turul meu prin România vizitez aceste şcoli. Am fost profesor şi văd şcoli care permit sprijinirea elevilor”. Dumnealui consideră ca una dintre problemele sistemului educaţional românesc este abandonul şcolar. 
Ambasadorul francez a menţionat că ţara sa finanţează la Câmpia Turzii un proiect de înfiinţare a unei cantine în apropierea şcolii, ca o soluţie pentru limitarea abandonului şcolar. 
"Dacă un elev nu poate să mănânce la şcoală, noi propunem înfiinţarea unei cantine în apropierea şcolii, pentru a putea mânca la amiază, iar părinţii au posibilitatea de a alege să-i trimită acolo şi să-i ţină la şcoală. De exemplu, finanţăm un proiect la Câmpia Turzii, o cantină, şi avem bune rezultate în ceea ce priveşte frecventarea şcolii de către elevi. Trebuie pus în practică un program integrat, împreună cu şcoala, cu educaţia părinţilor, cantina, grupuri sanitare, astfel încât ceea ce conduce la abandonul şcolar să fie limitat. Pe acest subiect lucrăm împreună cu doamna Câmpeanu şi colaboratorii ei", a declarat Philippe Gustin. 

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu