joi, 10 ianuarie 2013

„Un caz atipic, un caz care ţine de excepţie...”



Moldova da lumii încă o minte geniala. Claudiu Lazăr, un sucevean de 15 ani, a devenit cel mai tânăr student al Akademie der Bildenden Kunste (Academia de Arte Frumoase) din Viena.
Tânărul a fost acceptat în rândul studenţilor vienezi, după ce a susţinut un set de teste ale căror rezultate i-au permis acest lucru, deşi Claudiu Lazăr nu a absolvit nici studiile gimnaziale. Claudiu Lazăr a fost recrutat de academia vieneză cu o lună mai devreme de momentul absolvirii clasei a VIII-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Contexul favorabil care i-a permis admiterea în prestigioasa instituţie de învăţământ superior cu o istorie îndelungată în Europa Centrală (înfiinţată încă din 1692), a fost creat de participarea sa la un concurs internaţional de artă modernă pentru tineret, în urma căruia a obţinut o bursă externă.
Un alt fapt surprinzător la Claudiu, pe lângă talentul care l-a propulsat ca student într-o instituţie prestigioasă europeană, este un hobby al tânărului. Claudiu are o pasiune deosebită pentru matematică, dar nu cea adecvată vârstei lui, ci pentru matematica superioară. Adolescentul se relaxează în timp ce mintea sa navighează într-o mare de şabloane matematice şi conjecturi, probleme deschise care pot furniza arhitectura unei teorii sau direcţii noi în matematică. Ideile matematice, spune el, vin când pictează.
Pentru completari puteti citi aici.
Cum spun unii, subscriem şi noi... „încurajăm inteligenţa, susţinem excelenţa”!!!


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu