vineri, 18 ianuarie 2013

Revenirea clasei zero la matcă depinde de numărul locurilor din grădiniţe


Problema situării clasei zero în ciclul primar sau la grădiniţă încă naşte controverse. Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat de curând într-un interviu că revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă depinde de numărul locurilor din unităţile de învăţământ preşcolar şi, implicit, de posibilitatea acestora de a cuprinde pe toţi copiii.
Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, a subliniat că datele certe privind numărul locurilor din grădiniţe au „cea mai mare greutate” în luarea unei decizii. „Decizia nu se ia uşor, trebuie foarte bine cântărită”, a completat dumneaei.
De asemenea, fostul ministrul a mai semnalat faptul că majoritatea părinţilor se declară în favoarea clasei pregătitoare la grădiniţă, această variantă fiind susţinută, după opinia sa, şi de programă, şi implicit, de asigurarea spaţiilor necesare pentru joacă.
Premierul Victor Ponta susţine revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă şi într-un interviu, a precizat că deocamdată a discutat doar telefonic cu ministrul Educaţiei actual, Remus Pricopie, această speţă, dar că va discuta direct cu acesta să găsească împreună măsura care să fie aplicată din acest an.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu