luni, 7 ianuarie 2013

Măsuri vizate de noul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie în 2013


În cadrul unei ceremonii, pe 22 decembrie, anul trecut, d-ul Remus Pricopie a preluat portofoliul Educaţiei de la d-na Ecaterina Andronescu.
Într-un interviu acordat presei, noul ministru, Remus Pricopie îşi exprimă intenţiile cu privire la măsurile pe care le vizează în timpul mandatului său.
În 2013, d-ul ministru mizează pe un buget mai mare decât cel de anul trecut, doreşte construcţia a 200 de grădiniţe noi sau extinderea celor existente.
Cât priveşte clasa pregătitoare, ministrul este de părere că mutarea s-a făcut în grabă, fără a se ţine seama că în unele situaţii nu existau spaţiile necesare. Dumnealui a declarat că va menţine vârsta de şcolarizare la 6 ani, dar de asemenea, va avea în vedere şi problema clasei a IX-a, care, potrivit legii, ar trebui făcută tot la şcoala generală. În aceste condiţii, se va ridica problema profesorilor care la gimnaziu vor fi mai numeroşi decât la liceu. Pe de altă parte, ministrul a spus că există la Senat un proiect de lege a Educaţiei, care va face modificări atât în ceea ce priveşte clasa pregătitoare, cât şi clasa a IX-a. Dar până la hotărârile definitive ale Parlamentului, se va păstra metodologia anunţată la 1 septembrie 2012.
În ceea ce priveşte bacalaureatul, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie anunţă că va fi organizat la fel ca în 2012, iar ceea ce înseamnă bacalaureat profesional să fie introdus ca o opţiune, nu ca o modificare.
„Dacă Parlamentul va introduce această opţiune, pentru că, ATENŢIE, bacalaureatul profesional nu presupune modificarea modalităţii de susţinere a examenului aşa cum este prevăzut acum, ci înseamnă ADĂUGAREA UNEI OPŢIUNI, dacă Parlamentul va introduce această opţiune în timp util şi va fi fezabil să oferim această opţiune absolvenţilor de liceu, evident că o vom face. Trebuie să vedem decizia Parlamentului,” a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu