miercuri, 13 februarie 2013

Mini-calculatoare gratuite pentru elevii şi studenţii fără posibilităţi materiale


Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, aflat vineri (8 februarie) la Galaţi în cadrul adunării generale a Consiliului Naţional al Elevilor, a prezentat un calculator de mici dimensiuni, denumit Rasberry Pi, în valoare de doar 35 de dolari. Acest dispozitiv a fost inventat de un grup de profesori de la Cambridge. Ministrul şi-a exprimat dorinţa de a demara un proiect prin care elevii şi studenţii cu situaţie materială precară să primească astfel de gadget-uri gratuit. 
El a adăugat că un astfel de calculator permite o interfaţă grafică, dezvoltarea de programe, de jocuri, conectare la tv şi este bazat pe sistemul de operare Linux, cei care l-au proiectat vizând dezvoltarea creativităţii elevilor. 
„Anul trecut, Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Am vorbit şi eu cu mai mulţi de la o fundaţie să facem şi la noi acest experiment. În Galaţi, cu certitudine vom avea un astfel de experiment, ca să vedem care e gradul de interes al elevilor, le-am cerut celor care sunt în Consiliul Naţional al Elevilor să facă demersuri pentru a vedea care este gradul de interes, ca să vedem dacă e cazul să intervenim şi la nivelul Guvernului cu un asemenea proiect, care poate fi finanţat şi cu fonduri europene”, a explicat ministrul. 

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu