luni, 18 februarie 2013

Ministrul Educaţiei Naţionale îl roagă pe d-l Funeriu “să se abţină de la a da indicaţii” după ce a creat haos în învăţământul românesc

D-ul Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, din cauza faptului că în spaţiul public continuă să fie transmise informaţii false în legătură cu organizarea clasei pregătitoare şi că persoane direct responsabile pentru modul defectuos în care a fost implementată această măsură insistă să propage dezastrul creat, face următoarele precizări: 
„Constat că dl. Daniel Funeriu continuă să persiste în greşeală şi să considere că dialogul ministerului cu părinţii reprezintă o pierdere de vreme. Este aceeaşi atitudine arogantă pe care PDL a afişat-o atunci când a fost la guvernare, o atitudine bazată pe ignorarea dialogului social, pe transformarea profesorilor, a elevilor şi a părinţilor în simple date statistice şi pe impunerea unor măsuri neadaptate condiţiilor din teren şi nevoilor reale ale elevilor", susţine ministrul. 
MEN precizează că pentru anul şcolar 2013-2014, doreşte organizarea clasei pregătitoare într-un mod mult mai flexibil, fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu acelaşi curriculum. Se evită astfel greşelile făcute în trecut, atunci când nu s-a ţinut cont de condiţiile specifice fiecărei comunităţi, de infrastructura disponibilă şi, poate cel mai important, de punctul de vedere al părinţilor. 
„Ţine de domeniul decenţei ca aceia care au creat haos în sistemul de învăţământ românesc să se abţină de la a da indicaţii. Metoda pumnului în gură folosită de guvernarea PDL pentru a luat decizii cu impact asupra viitorului copiilor noştri a fost înlocuită cu cea a dialogului şi a consultării. Legitimitatea deciziilor care au la bază acest mecanism asigură stabilitate sistemului de învăţământ şi permite ieşirea din cercul vicios al schimbărilor lipsite de orice viziune şi de abordare strategică", a declarat Remus Pricopie. 

Prof.: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu