marți, 5 februarie 2013

Ministrul Educaţiei cere inspectorilor şcolari stabilitate şi flexibilitate în abordarea problemelor din învăţământ

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut, joi, 31 ianuarie, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară. Ministrul a prezentat şefilor de inspectorate deciziile pe care Guvernul le-a aprobat privind organizarea şi desfăşurarea clasei pregătitoare şi le-a cerut acestora să creeze un dialog constructiv şi continuu cu sindicatele, autorităţile locale şi părinţii.

Ministrul Remus Pricopie a subliniat înscrierea în clasa pregătitoare rămâne obligatorie, cu respectarea dorinţei părinţilor de a-şi încadra copiii fie la grădiniţă, fie la şcoală, dacă sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare. Cu această ocazie, ministrul le-a transmis inspectorilor generali că administrarea sistemului de învăţământ trebuie să se centreze pe stabilitate şi flexibilitate în gestionarea situaţiilor punctuale.

Ministrul Remus Pricopie a anunţat şi faptul că în data de 7 februarie, la Bucureşti, va avea loc o întâlnire de lucru între conducerea ministerului şi şefii inspectoratelor şcolare judeţene şi ai Caselor Corpului Didactic.



Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu