marți, 12 februarie 2013

De anul viitor se vor introduce 4 ore de educaţie fizică


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, 8 februarie, aflat într-o vizită la Brăila, că de anul viitor, începând cu clasele a V-a şi a IX-a, când vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educaţie fizică pe săptămână. 
''Vom introduce gradual patru ore de educaţie fizică pe săptămână, pentru că, dacă mâine ar fi să facem patru ore de educaţie fizică pe săptămână, primii care ar avea dureri de cap ar fi domnul primar, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean şi domnul inspector şcolar general, pentru că nu avem deocamdată spaţiile necesare. Ar fi şi o problemă de încadrare, pentru că nu avem suficienţi profesori. Va trebui încet, încet să îi recuperăm, pentru că profesori de educaţie fizică există. Deci, gradual, de la anul, de la a V-a, respectiv de la a IX-a, vom introduce patru ore de educaţie fizică'', a declarat ministrul. 
Orele de educaţie fizică vor fi cuplate două câte două, astfel încât elevul să aibă timpul necesar pentru echipare, încălzire şi efectuarea orei propriu-zise. 

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu