joi, 21 februarie 2013

Educaţie prin teatru şi film la şcoală


Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat într-o emisiune televizată că intenţionează să introducă în şcoli teatrul şi educaţia prin film, drept cursuri opţionale pentru elevi. 
"Vor fi activităţi pe bază de opţiune, nu poţi să obligi toţi copiii să facă teatru. Voi da mai multe detalii când voi finaliza acest proiect", a spus Pricopie. Pricopie a vorbit şi despre intenţia Ministerului Educaţiei de creştere, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, a numărului de ore de sport, prin introducerea unor ore specifice grupei de vârstă respective numite "muzică şi mişcare". 
"Pedagogii şi profesorii au dezvoltat metode prin care copiii pot să facă mişcare pe un ritm antrenant. Acestea vor duce la creşterea gradului de sănătate a copilului, la o mai bună integrare a copilului în şcoală, pentru că va veni la ore cu drag, cu interes", a precizat ministrul. 
Ministerul a lansat în dezbatere publică un proiect în care propune creşterea numărului de ore de sport în învăţământul primar, pe lângă cele două ore la "Educaţie fizică", mai sunt prevăzute la clasele pregătitoare, întâi şi a II-a, alte două ore de "Muzică şi mişcare", iar la clasele a III-a şi a IV-a, o oră de "Joc şi mişcare". 

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu