luni, 25 februarie 2013

Elevii olimpici implicaţi în proiecte guvernamentale

Sâmbătă şi Duminică (23-24 februarie) s-a desfăşuart la Guvern proiectul Hackathon. Rostul acestui proiect este acela de a se asigura o mai bună comunicare a diferitelor instituţii publice, după cum a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. În acest proiect de elaborare a unor platforme care să permită o mai bună transmitere a informaţiilor Guvernului sau a altor instituţii, au fost implicaţi 26 de elevi olimpici. 
"Cele două zile au trecut, cei 26 de elevi au lucrat şi astăzi (duminică-n.r.), ne-au prezentat produsul muncii lor, respectiv cele cinci site-uri. Unele dintre ele sunt şi în versiunea android. Cele cinci site-uri care practic de duminică vor fi funcţionale, trebuie să fie încărcate cu informaţii. În felul acesta se asigură o mai bună comunicare a Guvernului, a diferitelor instituţii publice. Proiectul se încheie astăzi, dar colaborarea cu aceşti elevi şi cu alţi elevi din ţară va continua. Vrem să implicăm şi tinerii şi elevii din ţară în diverse proiecte şi în felul acesta să dezvoltăm mai departe platformele", a declarat ministrul, cu ocazia festivităţii de premiere a tinerilor implicaţi în proiectul Hackathon. 
Cele cinci site-uri realizate de elevi sunt: buget.gov.ro cu datele privind bugetul de stat şi vizualizarea lor într-o forma uşor de înţeles, angajati.gov.ro cu datele privind angajaţii din administraţia publică, posturi.gov.ro - datele privind posturile vacante scoase la concurs în administraţia publică, petitii.gov.ro - iniţiativele cetăţenilor, pe domenii de interes, data.gov.ro - va uşura accesul publicului la datele incluse în platformele realizate de elevii olimpici bucureştenicare învaţă în trei licee. 
Tinerii participanţi în proiectul Hackathon au considerat că sarcina de a realiza site-uri pentru Guvern a fost o provocare şi şi-ar dori să aibă „cât mai multe provocări.” 

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu