marți, 17 septembrie 2013

Se lansează laboratorul SMART CLASSROOM

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, va participa, azi, 17 septembrie, de la ora 11.00, la inaugurarea primei săli de clasă Smart Classroom, la Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu" din București (Bd. Hristo Botev, nr. 17, sector 3).
Smart Classroom este un concept care aparține companiei Samsung Electronics România și presupune crearea unei clase utilată complet cu materiale și accesorii digitale de înaltă performanță, ca bază pentru învățare. Smart Classroom este un concept care face școala mai atractivă pentru elevi, oferind posibilitatea învățării transdisciplinare și, totodată, interacțiunea, în timp real, dintre profesor și elev.
În cadrul Școlii Kretzulescu, unul dintre laboratoarele de informatică a fost recondiționat complet și dotat cu mobilier și echipamente performante: 31 de tablete Galaxy Note 10.1, 31 de tastaturi, 21 de laptopuri, un Smart TV și un Ebord 65. Elevii vor avea oportunitatea de a testa echipamentele pentru cursul opțional „Junior Achievement".
Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu" este prima, dintr-o serie de trei, care beneficiază de dotările specifice Smart Classroom, care au fost posibile în baza parteneriatului încheiat între Ministerul Educației Naționale și compania Samsung Electronics România, în vara acestui an. Acest Parteneriat are ca obiectiv amenajarea unor săli de clasă de tip Smart în liceele din București, Timișoara și Iași cu echipamente IT de ultimă generație, în vederea ușurării procesului de predare învățare.

Succes elevilor Şcolii Superioare „Nicolae Kretzulescu” în demersul educaţional digital!

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu