miercuri, 18 septembrie 2013

S-a inaugurat prima clasă digitală, SMART CLASSROOM

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, împreună cu preşedintele Samsung Electronics România, Young Lak Jung, au inaugurat, luni, 17 septembrie, prima clasă Smart Classroom din Bucureşti, de la Şcoala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu". Recondiţionarea completă şi utilarea clasei a fost realizată de Samsung, în baza Protocolului semnat, în vara acestui an, de către MEN şi compania sud-coreeană. La eveniment au fost prezenţi şi primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, şi inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru.
Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a subliniat că lumea viitorului este aceea în care competenţele digitale sunt parte a educaţiei obligatorii în România şi oriunde în lume. De asemenea, ministrul Remus Pricopie a apreciat importanţa proiectului Samsung - MEN pentru procesul de predare - învăţare. „Ceea ce se întâmplă, astăzi, aici, are legătură cu prezentul acestei generaţii, care este familiarizată cu dispozitivele digitale, iar acest proiect le oferă elevilor oportunitatea de a studia aşa cum îşi doresc. Asistăm la o schimbare fundamentală a filosofiei claselor, în care elevii interacţionează şi primesc feed-back în timp real", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie. 
La rândul său, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, a subliniat că, prin mijloacele tehnologice de înaltă calitate, învăţarea devine un proces atractiv pentru noile generaţii de elevi, puternic conectaţi la nou şi, implicit, şcoala devine un mediu prietenos. „Ne dorim să conectăm şcolile la internet, astfel încât copiii să aibă acces la conţinut şi să putem oferi software, care să îmbunătăţească accesul la educaţie. Elevii sunt extrem de conectaţi la prezent, iar acest proiect este o şansă pentru viitor", a precizat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu