luni, 30 septembrie 2013

27 septembrie - Noaptea Cercetătorilor

Elevii şi studenţii au fost aşteptaţi să participe, vineri, 27 septembrie, la Noaptea Cercetătorilor 2013 pentru a sărbători alături de sute de mii de cetăţeni europeni ştiinţa, descoperirile ştiinţifice şi cercetătorii români. Evenimentul a beneficiat de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, iar ministrul delegat Mihnea Costoiu a participat la manifestările din Parcul Tineretului. 
În Bucureşti, Noaptea Cercetătorilor s-a desfăşurat în Parcul Tineretului şi la Muzeul Antipa, dar şi pe Platforma Măgurele. 
Noaptea Cercetătorilor a fost un bun prilej pentru cunoscutele institute de cercetare, între care Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei", Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor, Institutul de Fizică Atomică, Institutul de Ştiinţe Spaţiale, Centrul pentru Studii Complexe şi Institutul de Geologie, de a-şi prezenta rezultatele muncii de laborator şi cercetare, deschizându-şi porţile către publicul larg. 
Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat simultan în toate ţările Uniunii Europene şi reprezintă una dintre cele mai populare iniţiative ale UE care vizează publicul larg, urmărind să faciliteze interacţiunea cu ştiinţa într-un mod amuzant.

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu