miercuri, 11 septembrie 2013

Mesajul Ministrului Educaţiei, Remus Pricopie către directori, la începutul anului şcolar 2013-2014

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit, marţi, 10 septembrie, cu directorii de unităţi şcolare din judeţul Ilfov. 
Ministrul le-a cerut directorilor ca, în anul şcolar 2013-2014, să pună accent pe inspecţia la clasă şi să monitorizeze, cu atenţie, procesul de predare-învăţare, având în vedere că rezultatele comparative între mediile din gimnaziu şi mediile la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a au arătat, în multe cazuri, diferenţe mult prea mari de notare a elevilor, de la 1,5 până la 7 puncte. 
„Degeaba am făcut reforme la nivelul sistemului, dacă ele nu se regăsesc, zi de zi, în clasă, la nivelul comunităţii şcolare. Inspecţia la clasă va fi o prioritate a anului şcolar 2013-2014. Testarea elevilor, fără note, fără a pune presiune pe ei, este necesară pentru a îndrepta, din timp, parcursul educaţional al acestora. Este anormal ca, la finalul clasei a VIII-a, 34.000 de elevi să nu fie capabili să obţină media 5 la Evaluarea Naţională", a subliniat ministrul Educaţiei. 
Ministrul a subliniat importanţa introducerii evaluării naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ca parte a măsurilor de monitorizare şi îndrumare a elevilor şi profesorilor. 
 
Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu