joi, 19 septembrie 2013

Părinţii nu sunt obligaţi să plătească fondul clasei!

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a participat luni, 16 septembrie, la deschiderea anului şcolar în cadrul unui colegiu din Ploieşti. Întrebat ce mesaj are pentru părinţii care sunt nevoiţi să dea bani la şcolile de stat, ministrul a spus că acest lucru este „inadmisibil”. 
Referitor la "fondul clasei" sau "fondul şcolii" pe care părinţii în plătesc în multe unităţi de învăţământ, ministrul Educaţiei a spus că o astfel de cotizaţie trebuie să fie opţiunea părinţilor, şi nu o obligaţie. 
"Este inadmisibil atunci când se solicită bani la şcoală, aşa-zisul fond al clasei, dar de fapt nu sunt bani fiscalizaţi, nu există chitanţă, nu există transparenţă, iar fondul clasei trebuie să fie un instrument care ţine de opţiunea fiecărui părinte. Eu am doi copii, ambii în şcolile din România, de stat. Ca părinte pot să iau decizia să contribui cu ceva, dar sub nicio formă nu mă poate obliga", a spus Remus Pricopie. 
Sunt absolut de acord. Părinţii nu sunt obligaţi să plătească un „fond al clasei” sau „al şcolii”. Dar pentru bunele condiţii de desfăşurare a actului educaţional, consider că, opţional, părinţii ar trebui să contribuie cu o sumă modică pentru şcoală. Se ştie foarte clar că bugetul alocat unităţilor de învăţământ este destul de modest, iar un sprijin material cât de mic este binevenit pentru asigurarea curăţeniei, igienei şi a consumabilelor în şcoală.

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu