Peste 65 la sută din cele 5.728 de posturi vacante titularizabile au fost ocupate la concursul din 14 iulie, ceea ce arată că este nevoie urgent de un nou sistem de formare continuă a cadrelor didactice, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
"Din păcate, acesta este nivelul. Avem nevoie urgent de un nou sistem de formare continuă a cadrelor didactice şi de pregătire a celor care ar urma să devină dascăli. Dar toate acestea sunt cuprinse în noul proiect al Legii educaţiei, pe care opoziţia, adică frânarii României, o blochează", a spus ministrul Educaţiei, scrie Mediafax.
Dupa cum se poate lesne vedea, in fiecare declaratie pe care o da, actualul ministru acuza opozitia pentru "blocarea" legii educatiei.Fie ca a fost vorba de admiterea elevilor la liceu, de examenul de bacalaureat sau de rezultatele de la titularizare, in viziunea ministrului Funeriu, de vina este opozitia pentru ca "tergiverseaza" adoptarea legii educatiei.Pentru cine nu stie despre ce este vorba, din aceste declaratii s-ar putea intelege ca prin aceasta lege invatamantul romanesc ar deveni brusc un invatamant de calitate.Ceea ce nu este in nici un caz adevarat...
Si as mai vrea sa spun ceva aici...In mai toate declaratiile sale, ministrul educatiei acuza profesorii pentru un presupus nivel slab de pregatire pentru a "motiva mascat" reducerile salariale cu 25%. Nu imi amintesc ca un alt ministru al actualului guvern sa isi acuze permanent angajatii de slaba pregatire profesionala.Si nu trebuie sa uitam aici faptul ca, in sistemul de invatamant au loc cele mai "dure" examene din intregul sistem bugetar.As fi curios ce nota ar lua la examenul de titularizare ministrul educatiei daca ar fi nevoit sa sustina acest examen.Se stie ca in sistemul bugetar nimeni nu poate sa fie angajat fara a sustine un examen pentru acel post.Singura exceptie este tocmai ministrul educatiei care, cu siguranta ca nu a sustinut inca nici un examen in Romania.
Se stie deja faptul ca Romania a produs o premiera pe plan mondial. In Guvernul Boc exista un ministru care nu a mai lucrat niciodata in Romania. Este vorba tocmai despre Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Despre Daniel Funeriu romanii au auzit pentru prima data in anul 2009, atunci cand a fost numit in functia de ministru al Educatiei. Nimeni nu stia pana in acel moment despre existenta celui care conduce acum invatamantul romanesc. Nici nu putea sa fie altfel, daca ne gandim la faptul ca primul loc de munca al lui Daniel Funeriu in Romania a fost chiar la Ministerul Educatiei. Iar prima functie detinuta de acesta a fost cea de ministru. Practic, exceptand perioada in care a fost vicepresedinte al "Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii din Romania" si in care a activat in cadrul PDL, Funeriu nu a lucrat niciodata in Romania.Este cat se poate de clar faptul ca acesta chiar nu are experienta necesara pentru a cunoste din interior realitatile invatamantului romanesc...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
marți, 27 iulie 2010
Ministrul Educatiei acuza profesorii de slaba pregatire profesionala...
Etichete:
Boc,
catedre titularizabile,
Funeriu,
legislatie,
ministru,
opozitia,
titularizare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu