Peste 3.300 de candidati din cei 4.366 care au depus dosar pentru concursul de titularizare au fost validati de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) pentru a participa la testul din 14 iulie.
In Capitala sunt 645 posturi titularizabile si 2.918 netitularizabile. Cea mai mare concurenta este la disciplinele romana, chimie, matematica, engleza, franceza, geografie, biologie.
Astfel, la limba romana exista 7 posturi titularizabile si 102 netitularizabile pentru care s-au inscris 340 de candidati, la matematica sunt 2 posturi titularizabile, 37 posturi netitularizabile si 225 candidati inscrisi la concurs, la limba engleza sunt 12 posturi titularizabile, 118 posturi netitularizabile si 243 candidati inscrisi, iar la limba franceza sunt 6 posturi titularizabile, 67 posturi netitularizabile si 119 candidati inscrisi.
Pentru istorie nu exista nici un post titularizabil, dar sunt 24 de posturi netitularizabile pentru care s-au inscris 128 de candidati, la geografie sunt 3 posturi titularizabile, 34 posturi netitularizabile si 154 candidati inscrisi, la biologie exista 4 posturi titularizabile, 25 posturi netitularizabile, pentru care s-au inscris 61 de candidati, iar la chimie sunt un post titularizabil, 15 netitularizabile si 66 candidati inscrisi.
Pentru educatoare sunt 379 de posturi titularizabile, 988 netitularizabile si 402 candidati inscrisi, iar pentru invatatoare exista 27 de posturi titularizabile, 290 netitularizabile si 311 candidati inscrisi pentru concurs.
Acestea sunt datele din capitala...Dupa cum se poate observa, numarul de posturi titularizabile este cu mult mai mic decat numarul celor inscrisi la acest concurs.Un concurs a carui miza este un post aparent stabil dar foarte prost platit.Doar la educatoare situatia este mai buna pentru candidati, in sensul ca numarul de posturi titularizabile este aproximativ egal cu numarul celor inscrisi si, in plus mai existand si un numar foarte mare de posturi pentru suplinire.
Sa fie numarul copiilor de gradinita atat de mare? Este posibil sa fie asa, daca luam in calcul faptul ca un copil de gradinita care are acum 4 ani, este nascut in anul 2006.An in care lucrurile pareau ca merg "pe roze" din punct de vedere economic in Romania, an in care se spunea ca "economia duduie".Poate ca, in felul acesta se poate explica natalitatea mai crescuta de atunci comparativ cu cea de acum.Pentru ca, orice s-ar spune, situatia economica dintr-o tara este direct proportionala cu rata natalitatii...Dar, sa revenim la examenul de titularizare...
La matematica sunt doar doua posturi titularizabile, in conditiile in care unul dintre ele este la Liceul Particular "Traian Lalescu", liceu care deja si-a "selectat" favoritul, prin faptul ca, printr-o "marlanie" legislativa, liceele particulare dau avizul pentru a participa pe posturile scoase la concurs de catre acestea, doar candidatilor agreati de catre aceste licee.Mai bine spus, "pilelor" lor...In conditiile in care cine ocupa un post la un liceu particular, in anul care urmeaza se poate transfera la orice scoala de la stat.Dar despre acest lucru am mai discutat aici, in momentul in care o doamna profesoara a solicitat avizul de la Liceul Lalescu si a fost refuzata de catre conducerea liceului de acolo.Pentru acest fapt, din punctul meu de vedere, acest examen de titularizare a inceput cu "stangul".Nu se poate ca, la acelasi examen, unele persoane sa fie avantajate din start...
Sa speram ca la acest examen de titularizare nu se va ajunge la situatia de "coruptie si mita" la care s-a ajuns la examenul de bacalaureat din acest an. Si aici miza este mare, si aici tentatiile sunt ridicate.In vremurie de astazi a avea unde sa lucrezi chiar reprezinta o performanta.
Intr-o tara in care economia nu functioneza, coruptia creste.Examenul de bacalaureat de anul acesta a dovedit-o...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu